Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dramatične ispovijesti muškaraca čije su žene abortirale: Evo kako se oni osjećaju

Preuzmite sliku

Iako živimo u 21. vijeku, abortus je još uvijek za neke tabu tema, ali vrlo često se dešava da žene imaju potrebu da to bolno iskustvo podijele sa drugima. A nešto što je neuobičajno svima nama su iskustva muževa čije su žene abortirale, i kako je to uticalo na njih.

Za neke ljude, stvaranje porodice predstavlja vrlo jednostavan proces, složiće se mnogi da i jeste, dok su za ostale vrijeme, partner, i neke situacije samo neki od razloga koji ukazuju na to da postati roditelj i nije baš najbolja odluka.

Iskustva ovih ljudi, koji se osvrću na sukobe u svojim porodicama, nešto je po čemu biraju da li da imaju djecu ili ne, piše Mirror.

Jako je tužno: “Ako neko ima slično iskustvo, neka mi kaže kako da prebrodim ovaj osjećaj krivice.”

U svjetlu tih ličnih iskustava, pozitivno je to što su izabrali da svoja iskustva o abortusima podijele ovako javno, jer na taj način mogu pomoći i drugima koji prolaze kroz slična iskustva.

A poznato je koliko je muškarcima teže, jer oni svoja osjećanja ne ispoljavaju, i sve drže u sebi: “Za mene abortus je prouzrokovao da plačem u “sebi”, i da postanem jako histeričan, u nekim trenucima želio bih da pustim suzu, ali jednostavno nisam mogao, moram da budem jak, ipak sam muško.” izjavio je jedan od njih, prenosi Telegraf.rs.

Prestravljen sam, osjećam se bespomoćno 

Najviše mučnih i bolnih priča, dolazi iz ispovijesti muškarca čija je žena trenutno u 9. sedmici trudnoće, i želi da abortira.

“Trenutno proživljavam pravi košmar“, počeo je svoju priču Steven Gamble, očajan muškarac.

Takođe je dodao da je njegova žena na samom početku braka zahtijevala da račune podijele na pola. Njemu je tada već u startu postalo kristalno jasno da je ona protiv toga da imaju bebu.

Ovaj par je od samog početka imao suprotna mišljenja i stavove o tome šta će uraditi sljedeće.  “Kada sam joj pokazao sliku sa ultrazvuka, neke abortirane bebe, stare samo 9 sedmica, bilo je užasno, rekla je da je podsjeća na vanzemaljca.

On zaključuje: “Volio bih da je nikada nisam upoznao. Da se nikada nisam zaljubio u nju”.

Ispovijest oca petoro djece

Ispovijest jednog muškarca koji sada ima porodicu, i čak petoro djece, kaže kako se sa ovim problemom suočio jako rano, još kao tinejdžer. On kaže da iako je to bilo u tom trenutku jedino rješenje, abortus je donio i dosta problema, uključujući probleme sa srcem njegove bivše djevojke, što je dodatno doprinijelo njihovom ubrzom raskidu.

“To je bilo jedno tužno i strašno iskustvo, koje je istaklo moju slabost. U vrijeme kada naša partnerka razmišlja o abortusu, naše mišljenje je nešto što je sekundarno u toj priči, i mi obično ne znamo kome da se obratimo za pomoć u tom trenutku” , ispričao je David Urkuhart, pozivajući i ostale muškarce da podijele iskustva.

Jedan muškarac koji je želio da ostane anoniman, koji takođe sada ima porodicu, i otac je troje djece izjavio je kako mu je iskustvo sa bivšom djevojkom nešto najgore što mu se desilo u životu.

“Ona jednosnavno nije željela da komunicira sa mnom o tome. Kako bi to moglo uopšte i da opstane. Sada svoju bivšu vezu vidim mnogo jasnije.

Bio sam u depresiji oko mjesec dana, kada je moje prvo dijete napunilo 8 mjeseci. Do tada nisam razumio šta sam u stvari propustio, i zaista žalim što sam uopšte dozvolio da do abortusa dođe.

Stvaranje porodice, je jedini i pravi znak stvarne ljubavi i zalaganja sa svojim partnerom“, zaključio je ovaj anonimac.

Osjećam se kao da sam razočarao svoju bivšu, a i svoje dijete

Huan Bravo, muškarac je čija je djevojka zatrudnila nakon samo pet mjeseci zabavljanja, ali ona je abortus isplanirala sama, čak i ne konstatovati se sa njim.

To je na Huana uticalo jako emotivno, da je čak u nekim situacijama zaboravljao i da jede, noćima nije spavao i samo je o tome razmišljao.

“Sjećam se odlaska sa posla, na dan abortusa, na putu ka kući u automobilu sam čak i zaplakao. Osjećam se krivim za ovaj ishod, osjećam kao da sam razočarao svoje dijete, i bivšu. Volio bih da nisam konstantno ulazio u pepirke, i da sam je umjesto toga uvjerio da smo  ljubavlju i strpljenjem mogli da dovedemo dijete na svijet.”

On dodaje da ova odluka nije drastično promijenila njegov život, ali je imala neke pozitivne efekte, i da sada drugačije gleda na život, i da se majkama jako divi, pogotovo samohranim, a takođe ima duboko poštovanje prema svim humanim ljudima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,