Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Došao u Italiju na utakmicu, izgubio se na San Siru pa odlučio živjeti kao beskućnik: Na ulicama Milana proveo 11 godina

Preuzmite sliku

Nevjerovatna je priča švicarskog penzionera Rolfa Bantlea. Bantle je u augustu 2004. s prijateljima došao u Milano, gdje je njegov Basel igrao treću rundu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Intera.

Bantle je u jednom trenutku tokom utakmice pokušao naći WC na stadionu, a nakon što je završio, izgubio se i nije mogao pronaći društvo s kojim je stigao u Milano.

Izašao je ispred stadiona i osjetio je slobodu. Kako nije imao nikakvih obaveza u životu, odlučio je živjeti na ulicama Milana kao beskućnik. 

  • “Počeo sam odjednom uživati u slobodi. Sve je počelo tako da sam se našao u drugačijem sektoru stadiona. U džepu sam imao oko 20 eura, a nisam imao telefon, pa sam odlučio lutati Milanom. Ljudi su mi počeli davati hranu i cigarete, a jedan student dao mi je vreću za spavanje”, svoju je priču Bantle ispričao švicarskim novinama Schweiz am Sonntag.

    Prijatelji su prijavili Bantleov nestanak, ali kako nije imao porodicu, potraga je ubrzo prekinuta, a on je za to vrijeme živio u jednom milanskom rehabilitacijskom centru u kojem se liječio od alkoholizma, prenosi index.hr.

  • Na ulicama Milana proveo je gotovo 11 godina. Kako kaže, često je posjećivao biblioteku, a tuširao se jednom sedmično u javnom kupatilu. Ostao je u Milanu sve dok nije pao i doživio povredu bedrene kosti. Milanski ljekari tada su vidjeli da u Italiji nije zdravstveno osiguran, nakon čega su kontaktirali Švicarsku. Bantle se tada vratio kući i od 2015. godine živi u domu za stare. Rekao je da se kući vratio u pravi trenutak i da mu je gotovo 11 godina lutanja Milanom bilo dosta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje