Jedan trik za produženu svježinu peršuna za koji možda niste znali!

Trik za svaku domaćicu: Samo stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom
Foto: pixabay

Peršun je neizostavan začin kod nas, kako za supe tako i za mnoge druge stvari, a najbolje je kada je savršeno svjež.

Ako želite da produžite svježinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. 

Kako produžiti svježinu peršuna?

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom.

Zatim isjeckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegle pa stavite peršun. Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.