Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Doktori ukrasili drvca po bolnicama u stilu 2020.: Umjesto ukrasa koristili maske i dezinfekcijska sredstva

Preuzmite sliku

Američki su doktori i drugo medicinsko osoblje osmislili način za obilježiti posebnost Božića u vrijeme koronavirusa: drvca po bolnicama i Hitnim službama ukrasili su sa sredstvima za dezinfekciju, maskama i drugom opremom za zaštitu od virusa – a ‘korona ukrašavanje’ postalo je hit na društvenim mrežama.

– Ukrasi na mom božićnom drvcu čine me sretnim – napisao je jedan student medicine kraj Facebook fotografije svog ‘zimzelenog doktora s Hitne’, drvca sa štitnikom i rukavicama, punom opremom za zaštitu od virusa. Svoju je dekoraciju podijelio i jedan pulmolog iz bolnice Johns Hopkins koji je na Twitter pokazao kako se jelke i borovi ukrašavaju u njegovoj bolnici.

-Valjda će me sačuvati od koronavirusa – napisao je.

Američki doktori inače nisu jedini koje je zahvatio ovaj trend ‘Covid ukrašavanja’. Radnici jedne britanske Hitne službe svoje su drvce ukrasili uglavnom toaletnim papirom, a umjesto kuglica na njemu se našlo i nekoliko jednokratnih maski i rukavica.

I premda je nekolicina korisnika na društvenim mrežama medicinarima prigovorila što se ‘razbacuju sa zaštitnom opremom dok vlada nestašica iste’, većina ljudi ovu praksu vidi kao bezopasan način da se doktori i medicinsko osoblje barem malo zabave dok dežuraju na ‘prvim crtama bojišnice.’

– Jutros smo na radiju čuli za ovo pa smo od upravitelja bolnice tražili da stavi fotku našeg – napisali su britanski doktori iz Kent Central Ambulance Service kraj fotke ‘Covid bora’ iz njihove bolnice. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,