Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Devet očitih znakova da mu se bivša još mota po glavi

seks putovanja
Preuzmite sliku

Ako ne želite biti samo djevojka uz koju će se oporavljati od propale veze, obratite pažnju na ove alarmantne znakove!

seks putovanja

Ući u vezu s muškarcem koje je tek nedavno izašao iz veze može biti dvosjekli mač – dok on tvrdi da ju je potpuno prebolio, njegovo se srce možda s tim ne slaže. Ako vam se čini da prema vama još suzdržan, možda je u mislima još uvijek s bivšom, kaže stručnjakinja za izlaske i parove Susan Trombetti. Zaslužujete nekoga ko će vam biti 100 posto predan, zato provjerite znakove koji upućuju da još pati za bivšom.

Često spominje njezino ime

Ako stalno priča o njoj, vjerojatno je nije prebolio. Jedan od najočitijih znakova da mu je još uvijek na pameti jest ako puno priča o njoj, stalno spominje njezino ime i stvari koje su radili dok su bili zajedno. I premda zazivanje njezinog imena umjesto vašeg u nekoliko navrata može biti skroz nevino, pripazite ako to učini u emocionalno nabijenim trenucima poput seksa ili svađe.

Još je ljut na nju

Rane iz prošlih veza mogu još uvijek boljeti, ali osjećaji koje imamo prema bivšim partnerima trebali bi tokom vremena izblijediti, kaže Wendy Walsh, autorica knjige The 30-Day Love Detox. ‘Neki su muškarci fizički prekinuli vezu, ali ne i emocionalno, i ostaju u vezi putem konflikata. Ako priča o ružnim stvarima koje je učinila u prošlosti, zapravo podsjeća samog sebe da nije više zaljubljen u nju – jer je još uvijek zaljubljen u nju’, objašnjava.

Sex-and-Depression

Još uvijek oplakuje vezu

Normalno je biti tužan zbog prekida, ali ne i nakon što ste ušli u novu vezu. Trombetti kaže kako vaš partner možda više nije zaljubljen u bivšu, ali ako padne u depresiju svaki put kada se sjeti što se dogodilo između, onda to znači da tu vezu još nije stavio iza sebe. U tom slučaju, kaže, trebate ga se kloniti. ‘Ne želite biti cura za oporavak. Zaslužujete više i ta situacija za vas nije zdrava.’

Ona mu je najbolja prijateljica

Nema ništa loše u tome da joj preko Facebooka čestita rođendan ili buduće zaruke, ali loš je znak ako stalno pokušava biti u kontaktu s njom odmah nakon prekida. ‘Moguće je postati prijatelj s bivšim, ali ne u prvoj godini nakon prekida – i sasvim sigurno ne ako na nju troši slobodno vrijeme koje bi trebalo biti posvećeno izgradnji veze s vama‘, kaže Walsh. Trebate jako pripaziti ako njegova bivša nastaviti biti njegova najbolja prijateljica. ‘Pripazite ako je prva osoba koju nazove kada se dogodi nešto lijepo ili kada samo treba s nekim popričati.’

Uspoređuje vas

Naravno, lijepo je čuti da ste u svakom pogledu bolji od njegove bivše, ali ako ju je stvarno prebolio, neće imati potrebe za takvim usporedbama. ‘Ako vas hvali kako ste od nje bolji u krevetu, u kuhinji, sportu, onda mu ona nedostaje, a sebe želi uvjeriti da ste mu vi budućnost’, kaže Walsh.

sex slaganje vezaNe upoznaje vas s njihovim zajedničkim prijateljima

Kada ste s nekim u vezi, s njim želite dijeliti cijeli svijet – a stari prijatelji veliki su dio toga. Ipak, Walsh upozorava da bi vas muškarac koji je još zakačen za bivšu mogao držati podalje od događaja gdje biste mogli sresti ljude koji znaju i njegovu bivšu. ‘Ako niste pozvani na određeno druženje uz obrazloženje da će tamo biti samo hrpa starih prijatelja, morate se zapitati nada li se da će tamo naletjeti na bivšu’, upozorava.

Još je blizak s njezinom porodicom

‘Možda se vezao za porodicu svoje bivše, ali u jednom trenutku morat će oslabiti te veze’, kaže Trombetti. Veliki pokazatelj da je još nije prebolio jest ako se druži s njezinom porodicom, poput odlazaka na utakmice s njezinim ocem ili odlascima na večere. Koji bi tome mogao biti razlog ako ne taj da je pokušava vratiti?, pita se Trombetti.

Nije joj vratio stvari

OK, možda se ni vi ne možete odvojiti od super ubodne majice vašeg bivšeg u kojoj spavate ili još nosite ogrlicu koju vam je bivši kupio, ali muškarac ne bi trebao zadržati brdo njezinih stvari. ‘Ako su njezine fotografije ili druge osobne stvar još uvijek kod njega, preko tih stvari još pokušava održati vezu s njom’, kaže Walsh. S druge strane, možda je samo lijen. Recite mu da vam te stvari smetaju i da ih vrati njoj ili nekome daruje. Ako odbije, onda budite sigurni da je još nije prebolio.

I sami vidite da je još nije prebolio

Vjerujte svojoj intuiciji. Duboko u duši znat ćete je li vam sto posto predan. ‘Isto tako bi vam mogao iza leđa viđati drugu ženu, jer je rezultat isti – nemate ga u potpunosti. To je poput emocionalne afere. Šteti vašoj vezi jer je emocionalno vezan za nekog drugog’, kaže Trombetti.

IL/iVillage.com / Magazin.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: