Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Debeo puder, plava sjenka: Način šminkanja koji se ne dopada muškarcima

Preuzmite sliku

Muškarci definitivno imaju drugačiji pogled na šminku od žena. Smjeli i trendi makeupovi njima su odbojni, a preferiraju prirodnu šminku. 

Šminka je umjetnost, ali nisu svi njeni poznavaoci. Posebno to nisu muškarci (ili bar većina njih). Većina muškaraca prilično je konzervativna kada je u pitanju šminka i mnogi trendovi koji nas oduševljavaju njih jednostavno odbijaju.

Prirodnost i lakoća – to je ono što stvara prijatan prvi utisak, ako pitate muški pol. Tamno ljubičasti karmin, lažne trepavice, teška grafika u jarkim bojama – oni jednostavno ne doživljavaju ove stilove kao ukras. Zato, ostavite trendi makeupove za ludu žurku ili provod sa drugaricama, a za prvi sastanak opredjelite se za neki prorodniji izgled.

Debeo sloj pudera

2000-te su odavno potonule u zaborav, a sa njima je otišla i moda nanošenja debelog sloja podloge. Pa, ni vama ne bi prijalo da zagrlite svog partnera i da potom otkrijete debeli trag pudera na svojoj odjeći. Uz to, debeo puder izgleda kao maska, vrlo je vidljiv pod dnevnim svjetlom i muškarci su složni u ocjeni da im se to jednostavno ne dopada.

Plava sjenka za oči

Ova boja je jako upadljiva, a rijetke su žene koje zaista majstorski znaju da je upotrebe. Ako niste nosilac diplome majstora šminke, malo je vjerovatno da ćete moći vješto da se nosite sa ovom sjenkom. Nijansa je opasna jer se, ako se nepravilno nanese, itekako može da vas postara i istakne neželjene tragove starenja.

Orlovske obrve

Muškarcima jednostavno nije jasno odakle nam potreba da se toliko poigravamo sa obrvama. Obrve u boji, iscrtane obrve, oštar luk, tanke obrve, izbjeljene obrve – sve ovo su trendovi koji se njima uopšte ne dopadaju i čak ih smatraju neukusnim. Jedno pravo rješenje su prirodne, nježno obrađene obrve.

Svjetlo konturisanje

Jedna od važnih faza u šminkanju. Skulpturisanje pomaže da se naglase jagodice. Igra svjetlosti i sjenke ispravlja nesavršenosti i čini lice izražajnijim. Glavno pravilo konturisanja je da ono bude jedva primjetno. Svjetle konture, upadljive, izgledaju jako vještački i odbijaju.

Šljokice

Velike šljokice su odlična opcija za raznovrsnu šminku ili stvaranje svečanog izgleda. Međutim, ovakvi eksperimenti baš i nisu idelani izbor za sastanak sa muškarcem. Sve što je svjetlo, blista i privlači pažnju među muškarcima se smatra vulgarnošću.

Lažne trepavice

Ovo je pravi spas za sve one žene koje su umorne od šminkanaj svakog jutra. Savršeno čine oči izražajnijim, blago ispravljajući njihov oblik i dajući volumen vašim prirodnim trepavicama, piše Lepota i zdravlje 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,