Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri osobine kod muškarca kojima žene teško mogu reći ne

Preuzmite sliku

Koliko ste puta čuli da žene obožavaju samopouzdane muškarce? Bezbroj vjerovatno.

No rijetko ko će priznati da to samopouzdanje ne mora imati nikakve veze s debljinom bankovnog računa, markom automobila koje vozi, pa čak ni time kako neko izgleda. Tajna je u muževnoj energiji koja prosječno privlačnog muškaraca pretvara u nekoga o kome žene misle kad ga vide – Moj Bože, tko je to?

1. Muškarac koji je u dodiru sa svojom muževnošću pršti karizmom i samopouzdanjem. On hoda ispravljenih leđa i glave, ne zastajkuje, ali i ne brza. Uvijek ima svoje odredište i cilj. Ne ulazi u prostoriju kao da ju posjeduje, već kao da u njoj sve poznaje.

2. Ima zaštitnički instinkt, ali nije posesivan. Sluša umjesto da brblja unedogled. Primjećuje male stvari i komplimentira bez ustručavanja. Ne upušta se u ogovaranja, nema kratak fitilj i uvijek gleda pozitivnu stranu stvari.

3. U odnosu sa sobom i drugima ne preuzima ulogu žrtve, ne kuka o svojim financijama, nerazumnom šefu ni kosi koja se počela stanjivati ili sijedjeti. Ne fokusira se na svoje mane.

4. Muškarac u dodiru sa svojom muževnošću dobro se osjeća u svojoj koži. On rijetko kada izgleda poput fitness modela s Instagrama, ali je svjestan dobrobiti redovite fizičke aktivnosti te se bavi nekim sportom – kako zbog zdravlja tako i zbog dodatne prilike za druženje i širenje kruga prijatelja.

Nauka je potvrdila da se energetsko polje smanjuje kada smo depresivni, ljuti, tjeskobni ili frustrirani. S druge strane, ono se povećava kada smo sretni, zabavni i puni ljubavi. Muškarčeva „dobra vibra“ je ono što će privući dame, a odat će je sve od izraza lica i načina držanja do tona glasa, i brzine kojom govori. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,