Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivša ovisnica o heroinu i majka dvoje djece pokazala kako sada izgleda: Naudila sam kćerkici zbog svog ponašanja tokom trudnoće

Preuzmite sliku

Demi-Nicole Dunlop (27) tokom svoje ovisnosti svaki dan je koristila heroin i kokain, a zbog toga je izgledala ispijeno i lice joj je bilo prekriveno krastama.

Sada je ‘čista’ već četiri mjeseca i prolazi terapiju. Ova majka dvoje djece još studira, a nedavno se i zaručila.

Ima sina Hudsona (7) i kćerkicu Harlynn koja ima tek sedam mjeseci. Kako je ona još na metadonskoj terapiji, Hudson živi s njezinom majkom, a malena je kod udomitelja, jer je dobila usred svoje ovisnosti i Harlynn je imala zdravstvenih problema jer se Demi-Nicole drogirala dok je bila trudna.

  • Oduševljena svojim novim izgledom, odlučila je na društvenim mrežama podijeliti svoje fotografije iz doba ovisnosti i danas, kako bi pružila nadu drugim ovisnicima i potaknula ih da ostave drogu.

  • – Već sam potpuno čista od kokaina i heroina četiri mjeseca. Znači, potpuno čista, nakon što sam bila ovisnica dvije godine i koristila drogu baš svaki dan. Trebalo mi je puno vremena da osjetim kako i ja nešto vrijedim i sada sam ponosna što sam opet preuzela svoj život u svoje ruke. Ali to je sve zbog vas i vaše nevjerovatne potpore. Zauvijek ću vam biti zahvalna na tome – napisala je u svojoj emotivnoj objavi na Facebooku, gdje ima oko 3500 prijatelja i pratitelja.

  • – Ako ovo čitate i usred ste pakla droge i mislite da se nikada nećete izvući iz tog neprekidnog, zastrašujućeg ciklusa, te crne rupe, znajte da ima nade. Molim vas, vjerujte mi. Ja sam bila velika ovisnica i mislila sam da ne postoji svjetlo na kraju tunela, ali ipak sam ga pronašla. Nije bilo lagano i nije bilo ugodno. Ali vjerujte mi kada govorim da se možete osloboditi droge. Znam onaj osjećaj zbog kojeg mislite da je to nemoguće, ali ja sam primjer da je moguće. U početku me bilo jako strah podijeliti moju priču javno, ali kada vidite koliko vam ljudi mogu dati podrške, onda nije toliko teško – zaključila je. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,