Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivša agentica tajne službe otkrila kako prepoznati lažljivca: Kad god čujemo ove fraze, odmah znamo da su krivi

Preuzmite sliku

Evy Poumpouras, bivša agentica i poligrafski ispitivač američke tajne službe, nedavno je prilikom gostovanja u podcastu The Diary of a CEO otkrila nekoliko zanimljivosti o prepoznavanju lažljivaca tijekom ispitivanja.

Evy tvrdi da ove fraze često koriste osobe koje ne govore istinu

Tim se povodom prisjetila jednog čovjeka koji je uhvaćen u postavljanju skimmer uređaja na bankomate kako bi krao podatke s kartica. Evy je ispričala da je ovaj čovjek bio nevjerovatno smiren čak i kad bi mu bila prikazana fotografija direktno povezana s njegovim djelom. No često je ponavljao fraze poput “Kunem se Bogom”, “Bog mi je svjedok” i “Bog zna da to nisam ja.”

“Zašto vam je potreban Bog da garantira za vas?”

“Kad god čujete da neko često spominje Boga kao svjedoka, znajte da postoji problem. Zašto vam je potreban Bog da garantira za vas? Često smo imali ljude koji su dolazili s Biblijom ili krunicama. Kad god bismo to vidjeli u čekaonici, odmah smo znali da oni ne moraju na poligraf, da su sigurno krivi.”

No Poumpouras je istaknula da detektori laži ponekad pogriješe pa se u tom slučaju njihovi rezultati na sudu ne prihvaćaju. Zbog toga, smatra, treba pažljivo analizirati sve okolnosti i ponašanja osumnjičenih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,