Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Besplatne stvari u hotelskoj sobi koje ne biste trebali koristiti, mogu biti opasne

Preuzmite sliku

Postoji jedan stvar u hotelskom smještsaju kojoj mnogi od nas ne mogu odoljeti: besplatne toaletne potrepštine. Posebno u otmjenijim hotelima koji drže robne marke za koje nikada ne biste mogli opravdati redovno korištenje kod kuće.

Međutim, prema jednom anonimnom upravitelju hotela na TikToku, ove toaletne potrepštine kojima se rado prepuštamo zapravo su jedina stvar koju bismo trebali izbjegavati tokom boravka u hotelu. Jer naravno, ništa nije tako dobro kao što se čini, piše HuffPost.

Upravitelj hotela, poznat kao TravelingHotelManager na TikToku, kaže da kada odsjedamo u hotelu, nikada ne bismo trebali koristiti šampon, regenerator ili sredstvo za pranje tijela koje nudi hotel jer nisu sigurni.

Nikad ne znate šta je unutar bočice

Doduše, to se ne odnosi na sve hotele. Ako vaše toaletne potrepštine dolaze u zatvorenim bocama, trebalo bi da bude uredu, ali za hotele koji koriste spremnike koji se mogu ponovno puniti, upravitelj hotela upozorava da te boce prethodni gosti mogu napuniti bilo kojom količinom nepoznatih tekućina, uključujući boje za kosu i izbjeljivač.

Dodaje da kada je u hotelima, uvijek nosi svoje, ali ako to ne želite učiniti, upravitelj hotela preporučuje da nazovete recepciju i zatražite svježi set ili čak mini verzije, ali još jednom poziva da kada se radi o velikim bocama koje se mogu ponovno puniti, “nemojte nikada, baš nikada ih koristiti”.

Zaključak je: sljedeći put kada budete planirali boravak u hotelu, samo ponesite svoje stvari. Čini se da je tako jednostavnije, prenosi N1

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,