Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

75-godišnji model: “Nosim prozirne haljine, odbijam biti nevidljiva zato što sam starija”

Preuzmite sliku

Sloboda da se oblačiš kako želiš, da budeš ono što jesi, pripada tebi, rekla je i naišla na odobravanje mnogih koji, također, ne shvataju tu potrebu pojedinaca da druge ljude trpaju u nametnute norme i kalupe.

Colleen Heidemann ima 75 godina i dalje radi kao model. Kaže da joj jako smeta što često sluša komentare tipa: ‘Trebala bi se oblačiti u skladu sa svojim godinama’.

Smeta joj, kaže, takav stav o starijim ljudima, prenosi 24sata.hr.

– Mi smo jaki. Mi nismo nevidljivi. Ja se u svojim godinama oblačim kako želim – prokomentarisala je.

– Imam preko 70 godina i nosim prozirne haljine. Odbijam biti nevidljiva samo zato što sam starija – dodala je i ponosno prošetala u dugoj, lepršavoj, prozirnoj haljini koja joj odlično stoji.

@colleen_heidemann Addressing the subjects of taste, preference and age are so highly and uniquely individual… which makes this world such a wonderfully remarkably fascinating and interesting place. Freedom to dress as you wish, to be who you are is yours to own❣️❣️❣️ • #fashionover70 #stylesession #styleover70 #dressyourage #dressmyagehowiwant ♬ original sound – Colleen Heidemann

Smatra da ‘različiti ukusi, preferencije i godine čine ovaj svijet fascinantnim i zanimljivim mjestom za život’.

– Sloboda da se oblačiš kako želiš, da budeš ono što jesi, pripada tebi – rekla je i naišla na odobravanje mnogih koji, također, ne shvataju tu potrebu pojedinaca da druge ljude trpaju u nametnute norme i kalupe.

Ovo su neki od komentara uz njenu objavu na TikToku:

‘Apsolutno se slažem!!! Sviđa mi se kako se oblačiš.’
‘Voljela bih imati tvoju garderobu!’
‘Reci to glasno sestro, bravo!’
‘Izgledaš fantastično.’.

Inače, Colleen se često nađe na stranicama časopisa ili web portala upravo zbog svoje neiscrpne životne energije. Ne srami se, napominje, svojih godina pa nerijetko pokazuje kako izgleda bez trunke šminke na sebi.

U ovom videu je pokazala kako izgleda prije i nakon transformacije u divu.

@colleen_heidemann THE BEST THINGS IN LIFE are always worth repeating 💗💗 Thank you to my wonderful and talented friend @SPENCER for this beautiful makeup 💗💗 #glam ♬ Just The Way You Are – Craig Reever

Iako ima 75 godina, ne odustaje od posla modela, brine o sebi, redovno vježba i ponosno pokazuje koliko dobro izgleda. Inspiracija je mnogima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje