Utorak, 18. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

10 neočekivanih upotreba laka za kosu koji će vam uštedjeti novac

Preuzmite sliku

Lak za kosu je koristan saveznik u friziranju, ali upotrijebiti ga možete i na mnoge druge načine u domu. Otkrijte kako možete iskoristiti lak za nokte, uštedjeti vrijeme i novac…

1. Produžuje trajanje božićnog vijenca

Vijenci od svježih grančica jelke počinju gubiti svoju svježinu već sedam dana nakon kupnje. Da biste im produžili trajnost, poprskajte iglice lakom za kosu.

2. Produžite svježinu cvijeću

Ljudi koji obožavaju cvijeće žele da im dekorativni buketi potraju što duže. Malo laka za kosu s unutarnje strane lišća, peteljki i latica pomoći će vam u tom naumu.

3. Ubrzava sušenje laka za nokte

Nemate vremena čekati da vam se osuši lak za nokte? Pošpricajte ga s lakom za kosu i tako ubrzajte ovaj proces. Lakom za kosu možete fiksirati i make-up od razmazivanja. Isto tako, lakom za kosu možete očistiti mrlju od laka za nokte na drvenim površinama.

4. Čisti mrlje od tinte

Jeste li bili neoprezni s hemijskom olovkom, pa sada imate mrlju od tinte na svojoj odjeći? Ne brinite, poprskajte mrlju sa sprejem za kosu, i tinta će se lakše ukloniti s površine.

5. ‘Pomlađuje’ zavjese

Ako želite da vam zavjese izgledaju novo, poprskajte nekoliko slojeva laka za losu na njih. Pustite da se osuši jedan sloj, prije nego što ponovo aplicirate sprej.

6. Zaštitit će umjetnička djela

Iz veće udaljenosti aplicirajte malo laka za kosu na umjetnička djela svojih mališana, i tako ih spasite od uništavanja i razmazivanja boje. Ovaj će vam trik najviše koristiti kod crteža s pastelama.

7. Odbija kukce

U hitnim situacijama lak za kosu može poslužiti i kao repelent protiv kukaca.

8. Fiksira ukosnice

Aplicirajte lak za kosu na ukosnicu, pa ih onda stavite u kosu. Lak za kose igrat će ulogu ‘fiksatora’, a ukosnice vam neće tako često ispadati s glave.

9. Produljuje vijek trajanja najlonki

Aplicirajte lak za kosu na predio prsta novih najlonki i tako produžite njihovu trajnost. Na ovaj način ojačat ćete očice i smanjiti mogućnost da iste popucaju.

10. Sprječava uništavanje šarafa

Jednom kada ste zašarafili šaraf, glavu istoga poprskajte lakom za kosu. Na ovaj način stvorit ćete zaštitni sloj koji će čuvati metal od uništavanja u svakodnevnoj upotrebi. (Zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,