Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zastupnik SDP-a fotografijom poslao poruku Ramiću: Nadam se da će ga Djed Mraz otjerati iz vlasti

Preuzmite sliku

Nakon što ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić nije dozvolio dodjelu paketića djeci uposlenika sve dok sindikat ministarstva ne dostavi anketu da Djed Mraz ne vrijeđa ničija osjećanja oglasio se zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović poručivši da se iskreno nada da će vrlo brzo Djed Mraz otjerati Ramića iz Vlade FBiH.

“Ovaj Ministar prije dvije godine mi napisa, da bi osporio moj staž u Armiji BiH, da sam vjerovatno četnika u životu prvi put vidio kada sam ušao u SDP BiH. Nacionalista Edin Ramić je poznat i po tome što je iz Ministarstva za koje je nadležan, dodijelio novac za osnivanje ‘Srebrene maline’, firme koja je trgovala neispravnim respiratorima u iznosu od 10 miliona KM”, napisao je Stojanović.

Dodao je da im je nakon osnivanja dodijelio 200.000 KM da započnu svoj rad sa malinama.

“Nema ga u optužnici za respiratore, ali kao član Vlade FBiH u svom osmogodišnjem mandatu, vjerujem da je mnogo znao i učestvovao u nabavci, makar indirektno”, rekao je Stojanović.Naglasio je da su ga kao osnivača Pokreta za državu u Republici Srpskoj neki predstavljali kao pozitivan primjer.

Vezano | Ministar Ramić zabranio podjelu paketića i Djed Mraza, želi anketu

“Nisam ni tad mijenjao mišljenje, kao ni sad. Mogu samo odgovoriti da ovakvih u četnicima i ustašama koje vrijeđa ono što nije dio njihovih vjerskih osjećanja ima koliko hoćeš. Pa su spremni da državnu instituciju koriste samo za njihova nacionalistička uvjerenja i negiranja tuđih”, zaključio je Stojanović.

Uz komentar na Facebooku, Stojanović je priložio fotografiju sebe kao Djeda Mraza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje