Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Ramić zabranio podjelu paketića i Djed Mraza, želi anketu

Preuzmite sliku

Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine zatražila je da im se odobri dodjela paketića mališanima uz prisustvo Djed Mraza.

Ministar Edin Ramić to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa na vjerskoj osnovi.

“Vezano za Vaš zahtjev za korištenje sale Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu uposlenika, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci, potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev” napisao je u obrazloženju Ramić.

  • Ramić je dodao da se mora sprovesti anketa među uposlenicima kako bi se utvrdilo vrijeđa li ta manifestacija nekoga od upolsenih.

    “Naime, imajući u vidu princip nedriskiminacije i poštivanja prava i sloboda svih uposlenika ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva s obzirom na to da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece. Po okončanju navedene ankete, sa rezultatima iste dopunite predmetni zahtjev koji će potom biti razmotren” piše Ramić u odgovoru.

    Ministar Ramić nije pojasnio kome i na koji način Djed Mraz smeta.

    Prilično bizarno je da se manifestacija kojoj se djeca oduvijek raduju pokušava smjestiti pod “vrijeđanje”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje