Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministarstvo odbrane BiH objavljuje oglas za prijem 500 vojnika u Oružane snage

Preuzmite sliku

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine će u petak objaviti javni oglas za prijem 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

Ministarstvo je saopštilo da javni oglas biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava odbrane BiH.

Navode da će ovoj populaciji prijem “osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH”.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

“Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

“Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH”, poručuju iz državnog Ministarstva odbrane.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje