Utorak, 18. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović organizovao prijem za Merjem Džafić, susret rezultirao konkretnom finansijskom podrškom

Preuzmite sliku

Nakon sinoćnjeg pisanja medija o mladoj Merjem Džafić, državnoj prvakinji u šahu i nemogućnosti odlaska na SP zbog nedostatka finansija, uslijedile su brojne reakcije.

Hifa Petrol je podržala talentovanu šahistkinju kojoj su uplatili kompletan iznos od 5,000 KM za učešće na velikom takmičenju.

Ipak, danas je uslijedila reakcija i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Kako je saopćeno, Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem Džafić, prvakinjom Bosne i Hercegovine u šahu. Razgovoru je prisustvovao i njen otac Jakub.

“Zbog neuređenog sistema finansiranja bosanskohercegovačkih vrhunskih talenata, bio je upitan njen odlazak na Svjetsko prvenstvo u šahu, koje se održava u Egiptu. Prijem u Predsjedništvu BiH rezultirao je konkretnom finansijskom podrškom, tako da će Merjem Džafić ipak predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu”, saopćeno je iz kabineta Bećirovića nakon sastanka.

Vezano | Državna prvakinja Merjem Džafić ipak će otići na SP, Hifa Petrol uplatila puni iznos

“Pravilnim odnosom prema talentovanim mladim ljudima mogu se steći osnovni preduslovi za ostanak mladih u Bosni i Hercegovini. Ni jedna država ne može graditi prosperitet bez aktivnog uključivanja novih generacija u sve društvene procese”, zaključio je Bećirović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje