Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Državna prvakinja Merjem Džafić ipak će otići na SP, Hifa Petrol uplatila puni iznos

Preuzmite sliku

Popularno

Da smo zemlja nelogičnosti to se zna već odavno, ali što mladi ispaštaju zbog toga, to će tek da uđe u anale, jer veliko je pitanje šta mi ostavljamo svojoj djeci u amanet.

Dirnula nas je ovih dana priča male Merjem Džafić iz Gračanice, koja je državna prvakinja u šahu za juniore i koja je izborila po rezultatima učešće na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali putovanje je namjeravala otkazati, jer nema para.

Jakup Džafić otac male Merjem vidno je razočaran napisao na svom zidu slijedeći post …

“Dragi prijatelji, moramo vas obavijestiti da Merjem najvjerovatnije neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer nam se niko nije odazvao na Zahtjev/Molbu za sponzorstvo, a polako ističe vrijeme za uplatu sredstava organizatoru, za registraciju, putovanje, hotel, rok je do 24. 08.

– Iako je Merjem apsolutna federalna i državna prvakinja, koja je ova dva takmičenja osvojila bez ijednog poraza, Merjem neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a na velikom takmičenju BiH će predstavljati drugoplasirana sa državnog prvenstva Lucija Galić, jer su Luciju podržali poduzetnici iz Širokog Brijega te Široki Brijeg.

Moram još napomenuti da je Merjem osvojila i dva međunarodna takmičenja na kojim su nastupale i takmičarke iz Hrvatske i Srbije što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji. Tako se mi ophodimo prema našim talentima, tako gasimo i ubijamo njihovu volju, što se akobogoda, poznavajući Merjem, neće desiti u njenom slučaju.

Merjem će akobogda nastaviti raditi, učiti i voljeti našu Bosnu i Hercegovinu!

Svijet voli svoje pobjednike, ali ne i mi, zbog toga smo tu gdje jesmo – zaključio je Jakup, a mi ćemo dodati do krajnjeg roka kao što vidimo je ostalo još par dana tako da imamo prilike ako smo u mogućnosti pomoći i omogućiti Merjem da predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu.”

Na ovaj apel javili su se iz Hifa Petrol te podržali talentovano šahistkinju kojoj su uplatili kompletan iznos od 5,000 KM za učešće na velikom takmičenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje