Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedan jubilej: Ingram Srebrenik obilježio 60 godina postojanja (FOTO)

Preuzmite sliku

Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala, firma vrši i proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda, te elektro, mašinske i transportne usluge.

U četvrtak 19. decembra u Hotelu Park u Srebreniku upriličeno je obilježavanje 60 godina postojanja Ingrama, na kojem su prisustvovali svi uposlenici kao i brojni poslovni partneri.

Podsjećamo, Bingo je u maju prošle godine postao većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika, kada je putem Sarajevske berze za 12,5 miliona KM otkupio većinski paket i postao vlasnik dionica ove kompanije u iznosu od 67,45 posto, danas broj dionica koji je u vlasništvu kompanije Bingo iznosi oko 95 posto.

  • – Strateški plan kompanije je uvođenje novih proizvodnih programa, odnosno novih proizvoda na postojeći proizvodni asortiman, što će pridonijeti povećanju kvalitete usluga i širenja na nova tržišta. Namjera je također konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti, istakao je vlasnik kompanije Bingo, Senad Džambić.

    Svečanost obilježavanja 60 godina postojanja upriličena je i jubilarnim bonusima za sve usposlenike Ingrama.

  •  

    O konkretnim rezultatima i postignućima Ingrama u posljednje dvije godine prisutne je upoznao direktor Zlatko Djedović:

    – U posljednje dvije godine u potpunosti je obnovljen vozni park, istovremeno su provođene aktivnosti investiranja, investirano je oko 5 miliona KM u nove pogone od kojih svakako vrijedi istaći novu betonaru, s pravom možemo reći da su stvoreni poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti na tržištu, istakao je Zlatko Djedović, direktor Ingrama.

  • Djedović se posebno zahvalio Gradonačelniku Srebrenika Nihadu Omeroviću, Općinskom vijeću i cjelokuponoj lokalnoj zajednici koja podržava rad kompanije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje