Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uz podršku Binga, dobri stari Arix Tenzo se vratio na police (FOTO)

Preuzmite sliku

Iz ljubavi prema domaćem- Bingov slogan koji je već svima dobro poznat jer za sebe veže pozitivne domaće priče. Još jedna takva priča ponovo stiže iz tuzlanske Dite.

Nakon što je poslije 3 godine i 5 mjeseci u probni rad pušten pogon za proizvodnju praškastih deterdženata, radnici Dite dočekali su dan kada je i čuveni Arix Tenzo od 3 kg pakovan u kartonskoj kutiji, pronašao svoje police u prodajnim objektima “Bingo”. Rađen po tradicionalnoj  recepturi i u dobro poznatoj ambalaži s prepoznatljivim Ditinim logom, sigurno će naći svoje mjesto u svim našim domaćinstvima.

  • bingo-tenzo-proizvodnja (5)
  • Predsjednik sindikata radnika Dite Dževad Mehmedović rekao je  da je borba za praškaste deterdžente trajala pet mjeseci od ponovnog ulaska u fabriku.
    “Uspjeli smo svojim radom sanirati parovod, 70 posto sirovine su iz uvoza, Bingo je nabavio sirovine kao i za tečne proizvode. Čim završimo proizvodnju za Bingo, odmah nastavljamo proizvoditi za izvoz na Kosovo, jer su oni već naručili 25t . Očekujemo da će posao krenuti.”, kazao je Mehmedović.

  • bingo-tenzo-proizvodnja (4)
  • Iz Binga ponovo stigla ruka pomoći

    “Naša podrška nije izostala ni ovoga puta. Finansirali smo 138 t sirovine za proizvodnju praškastog deterdženta koji svi već dugo očekuju.  Drago nam je da je Dita uspjela osposobiti ovaj pogon, a obzirom da je njihov proizvodni kapacitet između 30 i 40t dnevno, već od danas kupci mogu kupiti prve količine Arixa na našim policama na području Tuzle, a tokom vikenda i u svim ostalim poslovnicama. Nadamo se da će i drugi trgovački lanci na isti način pružiti podršku Diti i da Bingo neće biti jedini lanac u kojem će se moći kupiti Arix Tenzo.” , rekla je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

  • bingo-tenzo-proizvodnja (2)
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,