Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ugovorom između Hifa-Oil i Ryanair-a otvara se niz aviolinija iz Tuzle

Preuzmite sliku

Još jedan u nizu razgovora i konačnih potpisa ugovora uslijedio je između kompanije Hifa-Oil i irske kompanije Ryanair.

Ugovorom je potpisano snabdjevanje JET gorivom i to za letove na međunarodnom aerodromu Tuzla.

Ryanair je irska niskotarifna aviokompanija sa sjedištem u Dublinu, a računa se kao jedan od najvećih evropskih avioprevoznika i najuspješnijih kompanija sa preko 362 linije u 22 države.  Ovim činom potpisa ugovora između Hifa-Oil i Ryanair otvara se niz aviolinija iz Tuzle na mnoge destinacije u Evropi i svijetu, što će u potpunosti povećati kretanja putnika, međusobnu razmjenu i naravno dati novi zamah aviosaobraćaju na još jednom aerodromu u BiH, gdje do sada ova aviokompanija nije operirala.

“Veoma nas čini sretnim što smo usaglasili komercijalne uslove i omogućili kroz svoj pristup Ryanairu da donese odluku i uključi Tuzlu u svoj plan destinacija sa kojeg će se odvijati međunarodni letovi. Vjerujemo da će ovaj odnos koji smo uspostavili, kao i ostale pretpostavke, omogućiti i motivirati Ryanair i brojne druge aviokompanije da pored Tuzle uključe i druge aerodrome, Mostar i Sarajevo, kao svoje ciljane destinacije. U tom pogledu naši poslovni odnosi će biti podređeni interesu svih avioprevoznika koji vide Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu destinaciju, kako u poslovnom tako i u turističkom smislu”, kazao je Venan Hadžiselimović, izvršni direktor kompanije Hifa-Oil.

Vodeći lider nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa-Oil, učinila je veliki korak zakoračivši u svijet JET goriva. Godine 2018. potpisan je ugovor o suradnji članice grupe Hifa-Oil s Aerodromom Tuzla, tako da je kompanija tim činom postala najveći distributer JET goriva na aerodromima u BiH i samim time postala prepoznatljiv i ozbiljan partner najpoznatijih aviokompanija u svijetu poput Turkish Airlines, Fly Dubai, Lufthansa Group, Wizzaira, Atlas Globala, Nesme Airlines, WFS, Kuwait Aviation i mnogih drugih.

Prema posljednjim informacijama, letovi kompanije Ryanair bi trebali započeti od 01.11.2022. godine. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,