Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tokom inspekcijske kontrole u TK otkriveni neprijavljeni radnici, 10 obveznika nije evidentiralo promet…

Preuzmite sliku

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla, izvršili su 40 inspekcijskih nadzora na području Tuzle, Kalesije, Živinica, Banovića, Gračanice, Kladnja i Gradačca kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Inspektori su otkrili četiri neprijavljena radnika, dva porezna obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, 10 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su četiri objekta i izdato je 39 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 178.500 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Tuzla će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz PUFBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,