Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tvornica Corn Flips i njihov najpoznatiji brend Gold Flips slave 40 godina

Preuzmite sliku

Popularno

Slavimo naše djetinjstvo….

Ljubav prema Gold Flipsu! Najgrickaviji flips, prepoznatljiv po narandžastoj kesici, s nama je već punih 40 godina.

Tvornica Corn Flips iz Srebrenika lansirala je Gold Flips na tržište  davne 1980. godine. Receptura je bila toliko dobra da je Gold Flipsu uspjeh jednostavno bio suđen, ali ni najveći optimisti nisu mogli očekivati da će ovaj proizvod svoju iznimnu kvalitetu i popularnost uspjeti održavati kroz decenije.

Suada Smajlović je kontrolor kvalitete koja jako dobro pamti same početke Gold Flipsa. “Znali smo da radimo sjajnu stvar. Otkrili smo savršenu recepturu koju smo pripremili sa puno truda i ljubavi… Upravo u toj ljubavi je najveća tajna kvalitete Gold Flipsa. To je naš prvi proizvod i naš ponos. Naravno da je ljubav u njega utkana zauvijek. Ipak, 40 godina popularnosti je uspjeh o kojem nismo razmišljali u samim počecima.” s osmijehom je kazala Suada.

Najmlađi uposlenik firme je Adnan. Adnan ima svega 24 godine, a o Gold Flipsu priča s istom strašću i ponosom kao Suada.

“Tehnologija napreduje, ali ono što se u proizvodnji Gold Flipsa nikada nije promijenilo, jeste odabir kvalitetnih sirovina i savršena receptura. Izuzetan je osjećaj doprinositi razvoju Gold Flipsa. To je proizvod na kojem su odrasli moji roditelji i koji i mene podsjeća na djetinjstvo. Gold Flips nam je kao porodični prijatelj, svi ga znamo i svi ga volimo”, zaključio je Adnan.

Iako ima 40 godina, očigledno je da je Gold Flips tek na početku. Njegova popularnost i dalje raste. Napravljen je od prirodnih sirovina i bez aditiva pa je odličan odabir za najmlađe. Nove generacije ga vole još od prvih koraka, a malene ručice u trgovinama rado posežu za  narandžastom kesicom. Gold Flips je uspješan i originalan brend koji svakim danom osvaja srca novih dječaka, djevojčica i odraslih.

  • Gold Flips je naš, bosanskohercegovački brend. Neka mu je sretan 40. rođendan!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje