Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Transcom: U top 3 najpoželjnih poslodavaca u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Popularno

Transcom – Stabilnost i inovacija u poslovnom svijetu.

Transcom, globalni lider u pružanju usluga korisničke podrške i rješenja za poslovne procese (BPO), s ponosom objavljuje svoje najnovije postignuće: pozicioniranje u top 3 najpoželjnija radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Ova prestižna nagrada dolazi kao rezultat istraživanja koje je nedavno proveo portal Mojposao.ba, obuhvativši više od 500 kompanija i prikupivši mišljenja više od 230,000 učesnika.

  • Postignuće s dubokim značajem

    Uzimajući u obzir da je Transcom bio na tržištu Bosne i Hercegovine više od 3 godine, ovo priznanje nije samo refleksija trenutnih praksi kompanije, već i rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj zaposlenika i održavanje visokih standarda u poslovanju. Kao regionalni lider u sektoru BPO-a, Transcom je uspješno integrirao globalne standarde kvalitete i prilagodio ih lokalnom tržištu, pružajući ne samo stabilnost zaposlenicima, već i priliku za lični i profesionalni razvoj.

    Naglasak na inovativnim benefitima

    Jedan od ključnih elemenata koji je pridonio uspjehu Transcoma kao poslodavca je njegova sposobnost kontinuiranog prilagođavanja i unapređivanja koristi za zaposlenike. U 2023. godini, Transcom je implementirao niz inovativnih beneficija kako bi podržao dobrobit i radni balans svojih zaposlenika. To uključuje privatno dodatno zdravstveno osiguranje, online fitness i wellness programe poput joge i psihološkog savjetovanja, te pružanje ugovora na neodređeno za gotovo sve projekte. Ovi benefiti ne samo da potiču zdrav i uravnotežen životni stil, već i jačaju osjećaj pripadnosti i lojalnosti prema kompaniji.

  • Osnaživanje zadovoljstva zaposlenih kroz dodatne pogodnosti

    Uz to, Transcom je donio važne promjene u Pravilniku o radu kako bi dodatno podržao svoje zaposlenike u različitim životnim fazama. Očekuju se nove isplate naknada za rođenje djeteta, povećanje minimalnog godišnjeg odmora za različite kategorije zaposlenika, te uvođenje dodatnih slobodnih dana za važne porodične događaje poput prvog dana škole ili polaska djeteta u vrtić. Ove promjene ne samo da pokazuju osjećaj brige i podrške prema zaposlenicima, već i osiguravaju da se Transcom ističe kao poslodavac koji prati trendove i brine o potrebama svojih timova.

    Izjave koje potvrđuju predanost i zadovoljstvo

    Regionalni Manager i Managing Director, Veljko Petrović, istakao je: “Ovo priznanje je rezultat predanosti našeg tima i kontinuiranog truda da stvorimo inspirativno radno okruženje za naše zaposlene. Ponosni smo na postignuto, ali isto tako svesni da nas to obavezuje na dalji rad i inovacije.”

    Regionalna HR Managerica, Renata Matotek Ivučić, dodaje: “Volimo da slušamo naše zaposlene, jer samo oni nam ukazuju na šta treba obratiti pažnju, a šta je ono što dobro radimo. Sprovodimo anketu o ispitivanju zaposlenih četiri puta godišnje, što nam daje široki uvid kako se naši zaposleni zaista osećaju i upravo zahvaljujući njima idemo zajedno u dobrom smeru na obostrano zadovoljstvo.”

    Sedin Husić jedan od zaposlenih, izrazio je svoj stav: “Ovo priznanje je zaista potvrda da radim u pravoj kompaniji. Osjećam se podržano i cijenjeno, a to je neprocjenjivo.”

  • Put prema naprijed

    Pozicioniranje u top 3 najpoželjnija radna mjesta u Bosni i Hercegovini je samo početak za Transcom. Ova nagrada predstavlja motivaciju da nastavimo s inovacijama i ulaganjima u dobrobit naših zaposlenika, te da ostanemo lideri u sektoru pružanja usluga korisničke podrške i poslovnih procesa.

    Ako želite biti dio radnog okruženja gdje svaki glas ima važnost, srdačno vas pozivamo da istražite sve otvorene pozicije na ovom LINKU u Transcomu. Pružite svoj doprinos i postanite neizostavan dio inspirativne zajednice koja slavi raznolikost, podstiče inkluziju i promoviše jednakost u svakom aspektu poslovanja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,