Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Qatar Airways obustavlja letove za Sarajevo do 25. oktobra

Preuzmite sliku

Qatar Airways je obustavio letove iz Dohe za Skoplje i Sarajevo do 25. oktobra, odnosno do početka zimske sezone 2020/2021, saopćila je ova aviokompanija koja je cijelo vrijeme pandemije održavala dio svojih operacija a sada započinje obnovu svojih redova letenja.

Katarski prijevoznik umjesto toga nudiće one-stop veze prema glavnim gradovima Makedonije i Bosne i Hercegovine putem Zagreba u saradnji s Croatia Airlinesom do početka zime, prenio je specijalizovani portal Ex-yu Aviation News.

Potom će od 25. oktobra Qatar Airways nastaviti letove za Skoplje i Sarajevo tri i četiri puta sedmično. Obje rute nastavit će raditi s avionom Airbus A320.

Unutar regije, letovi za Sofiju i Bukurešt također su suspendovani do kraja oktobra.

Usluge aviokompanije za preostala dva odredišta u bivšoj Jugoslaviji – Zagreb i Beograd počeće 1. jula umjesto 1. juna i takođe će biti smanjenog obima.

Operacije do Zagreba održavat će se tri puta sedmično mlaznim avionom A320, što je smanjenje u odnosu na dva leta dnevno prošle godine, dok će usluge za Beograd za početak biti pružane tri puta sedmično prije nego što će povećaju na četiri sa avionom A321, što je manje od deset sedmičnih letova koliko ih je bilo prošle godine.

Planirana nova sezonska usluga aviokompanije za Dubrovnik otkazana je.

„Održavajući letove do najmanje trideset odredišta tamo gdje je to bilo moguće tokom krize i na većinu kontinenata, pomažući da se više od milion ljudi vrati kući, aviokompanija je bila u jedinstvenom položaju da pažljivo prati globalne putničke tokove i trendove rezervacija, kako bi sa sigurnošću započela planiranje ponovnog uvođenja letova i odredišta u svoju mrežu ”, rečeno je iz Qatar Airwaysa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,