Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Povodom dana rudara Senad Džambić posjetio Ingram d.d. Srebrenik, uposlenici mu napisali i pjesmu

Preuzmite sliku

Povodom dana rudara Senad Džambić je i ove godine tradicionalno posjetio Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Prilikom posjete Džambić je obišao sve radne jedinice u okviru firme: Fabrika kreča, fabriku betonskih proizvoda, rudnik krečnjaka i upravu društva.

Sa radnicima je razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, uslovima rada i projektima za narednu godinu:

– Strateški plan kompanije je konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti, zbog toga je prisutan trend konstantnih ulaganja, istakao je vlasnik kompanije Bingo, Senad Džambić koji je posjetu iskoristio za cjelodnevno druženje sa uposlenicima, za koje u svim javnim istupima navodi da su stub svih kompanija koje se nalaze u Bingo grupaciji.

Direktor društva Zlatko Djedović podsjetio je da je trend ulaganja u nove pogone nastavljen, do sada je uloženo preko 20 miliona KM. Prema riječima Djedovića Ingram d.d Srebrenik nastavlja sa unapređenjem svih segmenata rada i razvoja društva, a shodno tome do maja mjeseca naredne godine realizirat će se nova velika investicija kada u rad puštamo hidratizare koji su usko vezani za proizvodnju kreča.

Uposlenici su pored izvrsnih rezultata koje postiži, iskoristili priliku i Džambiću poklonili i šaljivu pjesmu, čiji tekst glasi:

“Nad Ingramom nadvila se tama, nigdje zore a ni bijela dana. Radnici se počeli da plaše šta će biti s ove firme naše. Čuo Senad da je takvo stanje pa se odmah na posao dade. Okupio ljude tad je svoje radi naše sudbine bolje. Dođe Senad za njim dođe Zlatko od tad na Ingramu sve nam teče glatko. Još kad Senad po hiljadu uplati, ženama osmijeh na lice vrati. Ovim stihom ja vam želim reći da od Senada i Binga nema nam niko preći.”

  • Podsjećamo, krajem maja 2018. godine Bingo Tuzla postao je većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika.

    Tuzlanska kompanija je u transakcijama na Sarajevskoj berzi otkupila većinski paket i postala vlasnik 95 posto dionica.

    Inače, Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala i vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda. Također, nudi i elektro, mašinske i transportne usluge. U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,