Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Početkom marta započeo novi ciklus programa Moja praksa u INTERA TP-u

Preuzmite sliku

Više od 30 mladih nezaposlenih osoba i studenata završnih godina početkom marta započelo je svoju avanturu stvaranja prvog radnog iskustva kroz program Moja praksa, jedan od najdugovječnijih programa INTERA Tehnološkog Parka.

I ove godine su u program uključene mlade osobe iz različitih sfera – od budućih menadžera, programera i strojarskih inženjera pa sve do marketing stručnjaka, grafičkih dizajnera i stručnjaka iz područja turizma. Oni će kroz tri mjeseca razvijati svoje poslovne vještine prolazeći kroz niz treninga te radeći u nekim od najuspješnijih lokalnih poduzeća i organizacija.

Iza njih su interaktivne radionice na kojima su uz trenera Gorana Dodiga učili o timskom radu, liderstvu, komunikacijskim vještinama te vještinama traženja posla, a u narednom periodu ih očekuje i trening prezentacijskih vještina. Kroz inicijalne sastanke s 12 poduzeća i organizacija, podijeljeni u 13 timova, polaznici su u proteklom tjednu započeli i praktični rad kroz koji će, uz podršku iskusnih mentora, raditi na zadacima koje su uključena poduzeća i organizacije kreirali prema vlastitim potrebama. Alfa Therm, Bim Arch, INTIS Engineering, ITAM Services, INTERA Tehnološki Park, Logika, Port8, FIRIO, Turistički klaster Hercegovine, The Right Street Digital, SARA i TUZLA – FARM poduzeća su u kojima će u narednom periodu polaznici programa stjecati svoje radno iskustvo. Upravo ovim poduzećima i organizacijama te njihovim mentorima ide posebna zahvala budući da bez njih ne bi ni bilo moguće realizirati novi, 13. ciklus ovog programa.

Završetak programa se očekuje u junu kada polaznike i mentore očekuju završne prezentacije i svečana dodjela zasluženih certifikata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,