Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkrijte tropski raj u Antaliji: Putovanje iz snova za svaki budžet

Preuzmite sliku

Željno iščekujući ljeto koje je na pragu, radost je još veća ukoliko planiramo godišnji odmor. Samo rijetke destinacije se danas ističu u odnosu na ostale, a jedna od takvih jeste Antalija.

Zahvaljujući svojoj mediteranskoj klimi i fascinantnim plažama, već godinama privlači nove posjetioce i vraća one stare. Kao druga najposećenija destinacija u Turskoj od strane turista, predstavlja srce turizma Turske i glavni grad Antalijske regije, a mi vam otkrivamo najzanimljivije destinacije.

  • Antalija je poznata po svojim draguljastim turskim plažama koje u kombinaciji historije, kulture i netaknute prirodne jednostavno očaravaju pružajući nezaboravno iskustvo. Plaža Konyaalti s kristalno čistim morem i fantastičnim pogledom na planine privlači sve ljubitelje sunca i mora.

    A za one koji ipak vole mirnije okruženje pravi izbor je plaža Lara koja stvara savršen ambijent za opuštanje uz najluksuznije hotele. Bez obzira da li ste avanturističkog duha ili ste ipak više za odmor ove dvije plaže su savršen izbor za vas.

  • Jedno od nezaobilaznih mjesta u Antaliji jeste Stari Grad (Kaleiçi), koji svojim uskim ulicama i autentičnim trgovinama vraća u historiju pružajući prizore koji se mogu vidjeti u turskim serijama. Tu se nalaze različite znamenitosti poput Hadrijanove kapije te predivne džamije Yivli Minare.

    Ne zaboravite posjetiti i Nacionalni park kanjon Koprulu.

    On predstavlja raj prirode koji oduzima dah. Smješten unutar krajolika Antalije i krševitih kanjona između koji teče blistava voda rijeke Koprulu.

    Ako ste spremni da budete očarani prizorima koji će se nizati pred vašim očima, najbolje rješenje za vas je putovanje avionom. A kako ne biste propustili niti jedan momenat prirodnih blagodati neka Vaš izbor bude Golden Tours Tuzla koji nudi direktne letove iz Tuzle.

    Golden Tours ove godine ima u ponudi čak tri leta u toku sedmice, utorkom, četvrkom i petkom i to direktnom aviolinijom Tuzla – Antalija.

  • Ovogodišnja sezona odmora uz Golden Tours planirana je u periodu od 04.juna do 24.septembra 2024 godine.

    Očekuju vas i dodatni popusti ukoliko se odlučite za polaske u sljedećim odabranim terminima, a to su 04.06., 07.06., 11.06. te 14.06.2024 godine.

  • Ne razmišljajte previše nego odaberite savršen datum za nezaboravan odmor samo uz Golden Tours Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje