Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična prilika za posao u turizmu u Hrvatskoj: Aminess zaposlenicima daje nagradu od 2.000 KM

Preuzmite sliku

Jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu u Hrvatskoj Aminess hoteli i kampovi u 2022. će uložiti preko dva miliona KM u nagrade za svoje zaposlenike.

Zaposlenici ove turističke kompanije će tako biti nagrađeni sa po dvije hiljade KM koje će im biti isplaćene tokom sezone 2022. Aminess hoteli i kampovi jedna su od najbrže rastućih turističkih kompanija u Hrvatskoj, koja upravlja s hotelima, kampovima i vilama visoke kategorije u istarskom Novigradu, Makarskoj, na otocima Krku i Korčuli, te na poluotoku Pelješcu.

Aminess će svojim zaposlenicima osigurati i brojne dodatne benefite poput prazničnog bonusa koji na primjer prošle godine iznosio 780 KM, regresa, poklon djetetu i poklon u naturi, novčanu naknadu za rođenje djeteta, sezonske nagrade, smještaj, tople obroke, kao i plaćene troškove prijevoza. Također, hrvatska kompanija redovno isplaćuje jubilarne nagrade, a njihovi zaposlenici učestvuju i u posebnim programima nagrađivanja u kojima se biraju zaposlenici odjela, mjeseca i godine, koji se novčano nagrađuju i do 2.600 KM za radnika godine.

 • “Turistička sezona pred nama bit će izazovna jer se sektor i dalje suočava sa hroničnim nedostatkom radne snage. Tom izazovu moramo doskočiti te zaposlenicima osigurati što kvalitetnije uslove rada. To s jedne strane podrazumijeva povećanje materijalnih uslova, dodatne materijalne i nematerijalne benefite, ali i veća ulaganja u edukacije i karijerni razvoj zaposlenika. Sezonski posao odavno više nije samo sezonski, našim zaposlenicima moramo osigurati stabilnost u ovim izazovnim vremenima, a naša će ulaganja tome sigurno doprinijeti“, rekla je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminessa, jedne od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj.

 • Preko dvije stotine pedeset hiljada KM za edukaciju zaposlenika

  Za edukacije zaposlenika Aminess samo ove godine planira izdvojiti preko dvije stotine pedeset hiljada KM. „Nastojimo stvoriti atmosferu u kojoj svako ima priliku razvijati svoje potencijale i za to biti nagrađen. Više od polovice sezonskih zaposlenika su povratnici, što je potvrda da smo uspjeli u našem naumu, a to je pozicionirati se kao poželjan poslodavac kojem je briga za zaposlenike na prvom mjestu“, izjavila je Marina Perić, voditeljica Ljudskih resursa u Aminessu.

  Aminess za nadolazeću sezonu traži ukupno 1.000 zaposlenika za rad na različitim destinacijama u Hrvatskoj, kao što su Korčula, Orebić i Makarska. Trenutno imaju otvorene konkurse za zapošljavanje na pozicijama kuhara, pizza majstora, konobara, barmena, recepcionera, animatora, sobarica, slastičara te radnicima u hortikulturi i održavanju. Također, u potrazi su i za timom koji će raditi u novom Aminess Khalani Beach Hotel 5* u Makarskoj, prvom hotelu s pet zvjezdica u Aminess portfoliju, koji će svoja vrata otvoriti u nadolazećoj sezoni.

 • U Aminess su dobrodošli svi oni koji su motivirani za rad, učenje i napredak. Svim zaposlenicima, neovisno o radnom statusu, kompanija omogućuje sve potrebne uslove za razvoj karijere u turizmu.

  Svi zainteresovani za rad u Aminess hotelima i kampovima, mogu se prijaviti putem e-maila na adresu: ljudskiresursi@aminess.com ili direktnom prijavom na web stranicu: biz.aminess.com. Aminess, kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu, poboljšava materijalne uslove svih svojih zaposlenika iz godine u godinu, zbog čega se u ovu kompaniju vraća velika većina sezonskih zaposlenika.

 • Inače, Aminess hoteli i kampovi ubrajaju se među najveće hotelske kompanije u Hrvatskoj. Aminess trenutno upravlja s hotelima, kampovima i vilama visoke kategorije u Novigradu u Istri, na otocima Krku i Korčuli, poluotoku Pelješcu, a odnedavno i u Makarskoj. Radi se o ukupno 13 hotela, 4 kampa s više od 450 mobilnih kućica, 92 apartmana i naselju od 80 vila, koji dnevno mogu ugostiti više od 13.000 gostiju. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje