Foto: Tuzlanski.ba

Pogledajte ovaj nevjerovatan video i uvjerite se u kvalitet produkcije i kreativnost mladih ljudi, koji su pravi dokaz da u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini imamo sve što je potrebno!

Kako je naša kompanija poznata po svom društveno-odgovornom poslovanju i podršci domaćim kompanijama, odlučili smo napraviti nešto sasvim novo! Angažovali smo mladi i veoma kreativan tim iz Tuzle, produkciju One Moment, koji su zaista napravili nešto prekrasno. Ideja je počela u kancelariji našeg marketing tima prije desetak dana. Zamisao je bila da se kupcima na poseban način iskaže naša zahvalnost za povjerenje koje su nam ukazali i da to napravimo u 30-ak sekundi putem tv reklame.

Međutim, uz nevjerovatne ideje mladih ljudi: Denisa Bašica, Sulejmana Muratovića i Samira Hidanovića, napravili smo priču, a ne samo običnu prazničnu reklamu. Ono na šta smo posebno ponosni je upravo to što za ovakvu prezentaciju nismo morali tražiti agencije ili produkcijske kuće izvan BiH. Usudili smo se prvi napraviti ovakav video, u 4K rezoluciji, u tehnici time-laps, navode iz kompanije "Bingo".

Time-lapse je tehnika fotografiranja kod koje se slike uzimaju u puno sporijem intervalu nego će biti prikazane, a rezultat toga je video koji dobiva efekt “ubrzavanja vremena”. Brzina snimanja svakog kadra, odnosno rezultantni video znatno je kraći od realne brzine događanja toga kadra. Može se reći da je time-lapse fotografija suprotnost high-speed fotografiji i slow motionu. Time-lapse ubrzava scenu gdje pritom nastaju zanimljivi kadrovi. Recimo da snimamo jednu sliku u sekundi i snimimo 30 slika, odnosno kadar od 30 sekundi. Pri izradi timelapse videa i pri brzini istog (frame rate) od 30 slika u sekundi, kadar traje svega jednu sekundu, što znači da je ubrzan 30 puta.

snimanje-bingo77

Tako na primjer, za reklamni spot kompanije Bingo korišteno je 4.200 fotografija da bi se dobio video u trajanju od 2 minute. Osim profesionalne opreme za slikanje time lapse efekta, korišteni su i dronovi DJI inspire 1 da bi efekat bio upotpunjen. Treba još naglasiti, da je kompanija Bingo prva na Balkanu koja se smjelo upustila u ovaj projekat i da je prva firma koja je napravila reklamu u 4K rezoluciji (4096 x 2160) gdje je i time pokazala da prati sve svjetske marketinške trendove. Za reklmu Bingo su korišteni su: Nikon D810, Nikon D800, DJI inspire 1, Elysia Visuals Ramper, Pro Dynamic Perception slider TB3 Emotimo Snimatelji: Denis Bašić, Sulejman Muratović, Samir Hidanović, Muzika Peter Godfray (UK). (Tuzlanski.ba)