Nakon polijetanja iz Tuzle avion Lumiwingsa uspješno sletio za švedski Halmstad
Foto: Tuzlanski.ba

Grčka aviokompanija Lumiwings jutros je letom za švedski Halmstad započela operacije s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

Avion Lumiwingsa je uspješno sletio na aerodrom u Halmstadu gdje su putnici i posada svečano dočekani uz riječi dobrodošlice od strane bh. delegacije i predstavnika Halmstad City Airporta.

Nova saradnja s Lumiwingsom važan je korak u dugoročnom planu postavljanja ovog aerodroma na nacionalnu i međunarodnu kartu zračnih luka, istaknuto je ovom prilikom.

"Jako smo sretni što Lumiwings, u saradnji s Međunarodnim aerodromom Tuzla, pokreće novu direktnu liniju do naše destinacije u Halmstadu," kazao je Anette Holmgren, predstavnik Halmstad City Airporta.

Povratni let sa novim putnicima iz Halmstada za Tuzlu očekuje se na tuzlanskom aerodromu oko 13:20 sati.

Nova direktna linija Tuzla - Halmstad će saobraćati dva puta sedmično tokom čitave godine.

Podsjetimo, sutra će uslijedit i prvi let za holandski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata koje je moguće rezervisati na web stranici www.lumiwings.com.

Kako je najavljeno tom prilikom, ova aviokompanija povezat će Tuzlu sa Evropom s pet linija i jednom linijom za Tursku.

Važno obavještenje Lumiwingsa koje se tiče svih putnika!

Aviokompanija Lumiwings onemogućila je za prvi mjesec dana prijavu putem interneta, odnosno on line check in za sve putnike koji putuju sa aerodroma Tuzla.

Razlog tome kako su naveli je dodatna provjera dokumenata pa će tako svi putnici bez obzira da li imaju predati prtljag ili ne morati doći na šalter za registraciju putnika kako bi se besplatno čekirali i dobili kartu za ukrcavanje.

Inače, aviokompanija Lumiwings u svakom slučaju ne naplaćuje aerodromski check in, ali ima opciju besplatnog check ina (prijave na let putem interneta) 24 h prije leta, a to je svakako bolja opcija za putnike koji žele da izaberu sjedište i sjede do saputnika kao i za sve koji ne žele da čekaju u redu za čekiranje na aerodromu.