Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najveći svjetski čarter prijevoznik dovodi britanske turiste u BiH

Preuzmite sliku

TUI Airways planira ove zimske sezone pokrenuti letove za Sarajevo iz Londona.

Planirano je da avion slijeće u Sarajevo sa aerodroma London Gatwick.

Aviokompanija je uprkos tome što karte još nisu dostupne za kupovinu objavila da ruta počinje krajem decembra. Na ovim letovima će biti korišteni avioni Boeing 737-800 i 737 MAX 8, prenosi Ex-Yu Aviation.

Wizz Air je trenutno jedina aviokompanija koja leti između Sarajeva i Velike Britanije, sa dvosedmičnim letovima do aerodroma Luton.

TUI Airways je prijevoznik najveći svjetski charter zračni prijevoznik koji je u 2019. prevezao 11,8 miliona putnika. Vjeruje se da bi mogao dovoditi britanske turiste u Boseu i Hercegovinu, prvenstveno na olimpijske planine Bjelašnicu i Jahorinu.

TUI Airways Limited (bivši ThomsonFly, First Choice Airways i Thomson Airways) britanski je čarter avionski prijevoznik koji nudi redovne i čarter letove iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske do odredišta u Europi, Africi, Aziji i Sjevernoj Americi.

On je najveći svjetski charter zračni prijevoznik, koji je 2019. prevezao 11,8 miliona putnika. Također je četvrti najveći britanski zračni prijevoznik po ukupnom broju prevezenih putnika, nakon EasyJeta, British Airwaysa i Jet2.com. TUI Airways je također deseti najveći svjetski zračni prijevoznik po broju ruta koje opslužuje.

Do sada nije obavljao letove na bh. tržištu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,