Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Milka” objavila poziv na kasting za reklamu, pa izazvala ogorčenje zbog ovog poteza

Preuzmite sliku

Poziv na kasting objavljen za reklamu “Milka” čokolade naišao je na ogorčenje jer je zabranio crvenokosim osobama i debljoj djeci da se prijave za ulogu

Korisnica Twittera pod imenom, Helen Raw podijelila je šokantan post nakon što ga je zapazila na web stranici Spotlight, gdje mladi glumci kreiraju svoje profile, te objavljuju svoje sposobnosti za glumačku industriju, piše Tuzlanski.ba.

U pozivu na kasting piše da najpoznatija čokolada na svijetu u svojoj reklami želu ‘vrlo lijepu’ i ‘djetinjastu’ devetogodišnju djevojčicu koja će glumiti u božićnoj reklamnoj kampanji za taj brend.

U postu je opisano kako podnosilac zahtjeva mora biti „sladak“, neko ko „NIJE ušao u pubertet“. Iako je u obavijesti navedeno da “boja očiju i boja kose nisu važni”, nastavak u tekstu glasio je “bez crvene kose”.

U izmjeni na originalni post, koji je također podijelila Raw, direktor kastinga, izjavio je da se djeca s prekomjernom težinom ne smiju prijavljivati ​​jer “ovo je reklama čokolade.”

Objavljeni tweet brzo je postao viralan jer su mnogi komentarisali bizarnost na poziv za kasting.

Jedan od komentara na Twitteru glasio je:

U slučaju da nemate pojma da je to objavila kasting agencija, mislili biste da je to napisao pedofil.

Spotlight je na Rawevu žalbu odgovoro izmjenom posta, iako su prvo samo uklonili odrednicu da osoba koja glumi ne smije biti u pubertetu. Zatim su napravili brojne izmjene, promijenivši opis u “još uvijek mladu djevojku.”

Kompanija je u subotu na Twitteru objavila izjavu u kojoj je opisala originalni poziv na kasting “potpuno neprihvatljiv”.

Spotlight je dodao:

Nismo trebali dopustiti da to bude objavljeno. Međutim, objavljeno je, a kad nam je rečeno, trebali smo ga odmah ukloniti, a ne pokušavati izmijeniti kako bi bio prihvatljiviji.

Mondelēz International, koji je u vlasništvu Milke, ogradio se od svega, te je odgovorio na Rawin tweet rekavši da taj post nije reprezentativan za ono što su dogovorili sa kasting agencijom.

Proizvođač čokolade dodao je da preispituju situaciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,