Foto: Tuzlanski.ba

Plava Laguna, hotelijerska kompanija iz Istre nudi zaposlenje na moru tokom turističke sezone, uz plaćen smještaj i prehranu.

U 2022. godini zaposlenici Plave Lagune koji su odradili maksimalan broj radnih sati u sezoni, dobili su 1800 eura dodatnih stimulacija i nagrada, uz ranije ugovorenu platu.

Želite li raditi na sjeverozapadnoj obali Istre, provesti ljeto na moru, uz rad na kojem dobro zarađujete, uz niz beneficija koje uključuju i bonuse te božićnicu, posjete različitim ljetnim festivalima i sportskim eventima, onda je ponuda Plave Lagune za vas.

U Plavoj Laguni tokom proteklih nekoliko godina radilo je više od dvije hiljade ljudi iz regije, a s obzirom da traži velik broj sezonskih radnika, i ove godine se možete prijaviti za mjesto konobara, servira, sobarice, kućnog majstora, kuhara, pomoćnog kuhara, recepcionera ili portira te vrtlara ili pak redara na bazenu.

Vezano | Želite li raditi na moru u Istri? Plava Laguna vas čeka! 

Same plate su drugačije za svako zanimanje, ali samostalan konobar, kuhar ili recepcioner s iskustvom imaju od hiljadu eura na više mjesečnu platu.  Osim osnovne plate, Plava Laguna nudi i nagrade za uspješne rezultate, koje su ove godine iznosile 830 eura, kao i božićnicu koju dobivaju svi radnici koji su u Plavoj Laguni radili najmanje dva mjeseca u godini proporcionalno odrađenim satima.

Plava Laguna u svom portfelju ima 20 hotela, 9 kampova i 10 apartmanskih naselja u Poreču i Umagu. Za svoje sezonske radnike Plava Laguna nudi besplatan smještaj tik uz mjesto rada, na samoj morskoj obali te prehranu, koje osigurava kompanija o svom trošku.

Osim ovih uslova, Plava Laguna brine se i o svim potrebnim administrativnim papirima potrebnim za dobivanje radnih dozvola i legalan rad u Hrvatskoj, uz povratak novca za trošak dolaska do destinacije rada, liječnički pregled i sanitarnu knjižicu.

Traže se motivirani kandidati, koji ne moraju imati kao uslov formalno obrazovanje, nego samo volju za radom. Postoje i mogućnosti napredovanja u kompaniji, pa i dobivanje trajnih ugovora, kao i edukacije i programi razvoja kao što su to učenje stranih jezika, učenje kroz kuharsku ili konobarsku akademiju i slično.

"Najviše smo u potrazi za kuharima, pomoćnim kuharima i mesarima, konobarima, servirima, sobaricama, recepcionerima i portirima, ali i vrtlarima i radnicima u praonici rublja. Potrebni su i radnici za tehničku službu, kao što su to električari, vodoinstalateri i kućni majstori za koje ipak tražimo i formalno obrazovanje", naglašavaju iz Plave Lagune.

'Plava Laguna već više od 65 godina nudi usluge ugostiteljstva i turizma u Hrvatskoj. U svojim hotelima, resortima i kampovima zapošljavaju 1500 stalnih radnika i 1500 sezonskih radnika različitih zanimanja.

Za više informacija:

https://www.facebook.com/sezonski.posao

Direktna prijava:

bit.ly/sezonskiposao

Specijaliziran Youtube kanal:

https://www.youtube.com/@posaouplavojlaguni6760