Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Švicarske investirao u BiH, sve što proizvede izvozi: Prosječna plata radnika 1.200 KM

Preuzmite sliku

U opštini Lopare realizovano je 20 projekata koji su rezultat dobre saradnje između lokalne zajednice i poslovnih ljudi iz dijaspore.

U proizvodnoj hali koja je u vlasništvu Opštine, površine 900 kvadratnih metara u Priboju kod Lopara, firma “Sprinkler” proizvodi dijelove za protivpožarne sisteme i cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Švicarske.

Predstavnik firme Mile Kojić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom zajednicom i pohvalio ulogu načelnika Radu Savića u stvaranju poslovnog ambijenta i podrške privrednicima.

“Prosječna plata zaposlenih iznosi oko 1.200 KM sa tendencijom rasta i nemamo ni jednog radnika na minimalcu,” istakao je Kojić.

On je dodao da se u firmi, koja trenutno zapošljava sedam radnika, posebna pažnja poklanja kvalitetu proizvoda i zato su prisutni na evropskom tržištu.

“Uspjeli smo ostvariti kontakt sa našim čovjekom iz Švicarske koji je napravio proizvodni pogon, te smo sklopili i ugovor o zakupu hale, u iznosu od 1.000 eura mjesečno,” rekao je načelnik Savić. (Načelnik.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje