Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

”Intral BH” nastavlja svoj uspješan poslovni put: U planu pokretanje novog obrazovnog smjera ”Obućar”

Preuzmite sliku

Poslovni razvoj i pozicija kompanije „Intral BH” u okvirima stečajnog postupka koji se provodi u Fabrici obuće „Aida” bile su tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa direktorom firme „Intral BH” Alijom Šehovićem.

Obzirom da je „Intral BH”, jedina firma na ovom području koja je u toku predstečajnog postupka vršila investicijska ulaganja u firmu za koju se vodi predstečajni postupak i time znatno povećala njenu vrijednost, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona je istakla da će se u okvirima zakonskih mogućnosti založiti za zaštitu ove investicije.

Također na sastanku je razgovarano i o budućim aktivnostima i poslovnim planovima „Intrala”, posebno s aspekta da „Intral BH”, prolazi kroz poslovnu ekspanziju, te će se u budućnosti fokusirati isključivo na razvoj i rad u oblasti obućarstva.

„Poslovni dio u okvirima kojeg je „Intral BH” radio za auto – industriju, preuzeo je naš poslovni partner, renomirana kompanija za proizvodnju tekstilne i kožne dijelove za auto – industriju „Boxmark” “, rekao je direktor Šehović i podcrtao da „Boxmark” osim preuzimanja svih radnika koji su bili zaposleni u ovom pogonu „Intrala BH”, planira poslovno širenje i povećanje svojih proizvodnih kapaciteta.

  • Intral_BH_sastanak-vlada-tk
  • Premijer Gutić je istakao zadovoljstvo činjenicom da je jedna tako renomirana kompanija došla na naše područje i još jednom akcentirao opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da pomogne i pruži podršku svim investitorima i poslovnim subjektima koji prije svega otvaraju nova radna mjesta.

    Ovom prilikom direktor Šehović je delegaciju Vlade upoznao i sa projektom koji planiraju realizirati u saradnji sa USAID-om i nekim srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, a koji se tiče pokretanja novog obrazovnog smjera „Obućar”.

    Na ovu inicijativu premijer je istakao da će u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona podržati otvaranje svih novih obrazovnih usmjerenja za koja privreda iskazuje svoj interes.

    Na kraju sastanka ministri Srđan Mićanović i Nermin Hodžić su direktora Šehovića upoznali sa nekoliko programa podrške koji će biti realizirani u skorije vrijeme, a koji se tiču direktne podrške Vlade Tuzlanskog kantona privrednim subjektima i realnom sektoru.

    „Naš cilj, koji planiramo ostvariti realizacijom ovih projekata jeste da uspješne firme sa područja našeg kantona nastave i eventualno još ubrzaju svoj uspješan poslovni put”, složili su se ministri, saopćeno je iz Vlade TK. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,