Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eldar Babić, mesar iz Visokog: Zahvaljujući TikToku postao prepoznatljiv brend suhog mesa

Preuzmite sliku

Eldar je naslijedio biznis od svojih roditelja i osavremenio ga zahvaljujući društvenim mrežama.

Kada radite ono što volite i želite da vaš biznis raste u tom poslu ste non stop. Nije vam teško ustajati u zoru, vozariti u drugi grad i kasno se vraćati kući. Ljubav je pokretač svega, kaže Eldar Babić, mesar iz Visokog, koji je postao prepoznatljiv po videima sa suhim mesom koje objavljuje na društvenim mrežama.

 • Eldar je naslijedio biznis koji se bavi prodajom mesa od svojih roditelja i osavremenio ga. Njegovo poslovanje se ne razlikuje mnogo od poslovanja njegovih roditelja, ali promjene koje je napravio su pomogle da lakše posluje i očuva kvalitet. Ovaj 26 godišnji mladić je iskoristio potencijal društvenih mreža, izgradio brend i povećao prodaju mesa.

  @meatshopbyeldarbabic da snimin na slow motion ? ! #suhomeso #bosnia #bosnahersek #saltbae #nusret #meso #balkan #tuzla #mostar #banjaluka #travnik #visoko #bihac ♬ Own Brand Freestyle – FelixThe1st & Dreya Mac

  “Sama prezentacija mesa i način izlaganju su novitet koji sam donio. Uz kvalitet koji posjedujem i prezentaciju na društvenim mreža dobio sam potpuni krug”, kazao je Eldar.

  Zahvaljujući TikToku postao brend

  Društvene mreže su mu na svojstven način donijele “bum” u poslovanju i pomogle da postane prepoznatljiv po mesu koje prodaje na Gradskoj tržnici u Sarajevu. Počeo je sa TikTokom na kojem ima hiljade pregleda, a mališani ga po tome prepoznaju na ulici i kažu “Eno čike sa TikToka“. Na ideju za videe je došao spontano, jer je želio da pokrene internet prodaju.

  @meatshopbyeldarbabic stari snimak 😉#meat #bih #fypシ #balkan #sarajevo #dijaspora #zyxcba #bosna #foryoupage #dutschland #turkey #sandzak #njemacka #viral #hrana ♬ Do It To It – ACRAZE

  “Uz primjenu modernijeg načina prodaja kao što je internet prodaja i dostava brzom poštom javila se potreba i za kvalitetnom promocijemo mog mesa. Tako da samo uz kvalitetno meso spojili i kvalitetnu promociju na društvenim mrežama koja mi je otvorila mnoga vrata”, ističe vlasnik Meat shopa by Eldar Babić.

  Zbog svakodnevnih objava na društvenim mrežama kaže teško je ljudima da ostanu imuni na kvalitetno meso, pa mnogi dođu maksuz na njegov štand. Iako je ovih dana velika gužva u pandemiji je bilo manje posla.

  Pandemija korona virusa je uticala i na Eldarovo poslovanje, ali uspjeli su da prevaziđu pad prodaja koji su imali upravo zahvaljujući povećanju prodaje na društvenim mrežama.

  Poslovanje u EU

  Tržište BiH za Eldara nije granica. Njegova želja je da meso i mesne proizvode izvozi u EU.

  “Upravo zbog poslovanja u EU se i rodila ideja da krenom na tržište sa drugačijim principima poslovanje nego ranije što smo imali. Zadržali smo kvalitet, unaprijedili promociji i nadamo se najboljem. Izlazak na EU tržište za mene bi bio samo još jedan korak koji sam sebi zacrtao. To ne bi bio moj vrhunac. Duboko vjerujem da naš kvalitet može da egzistira na tržištu kakvo je evropsko”, ističe vlasnik Meat shopa by Babić.

  Za sada ide sve svojim tokom naglašava Eldar, mada ima još dosta da uradi.

  “Želja mi je da budemo prepoznatljiv brend vrhunskog i kvalitetnog suhog mesa. Dosta sam posla uradio na brendingu i imam još dosta da uradim”, kazao je.

  Uzor u poslovanju mu je Nusret Gokce i slijedi njegove ideje za marketing.

  “Njegov način ophođenja prema mesu, način prezentiranja, cijeli taj marketing koji ga okružuje zaista je na vrhunskom nivou. On mi je definitivno smjernica u poslovanju”, zaključio je Eldar u razgovoru za Akta.ba.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,