Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

CPE bilježi 10 godina uspješnog rada: Postali smo prepoznatljiv brend, tek očekujemo velike stvari (FOTO)

Preuzmite sliku

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) ove godine slavi 10 godina uspješnog rada. Svoje mjesto u obrazovni prostor BiH prokrčio je 2007. godine kao mala škola stranih jezika i računara i ubrzo postao jedna od vodećih ustanova za neformalno obrazovanje i stručno usavršavanje. Od svog osnivanja, CPE je uvijek težio da ima najbolju opremu, originalnu literaturu i savremene učionice.

Predavači CPE-a učesnici su mnogih seminara i konferencija, a većina ih se usavršavala ili školovala u Austriji, Njemačkoj i SAD-u. Kombinacija ovih segmenata i izrazita želja da se polaznicima prenese znanje daje vrhunski kvalitet, što već 10 godina potvrđuju i sami polaznici, koji najčešće dolaze po preporuci onih koji su već pohađali neke od CPE-ovih programa.

  • O značaju CPE-a za naše društvo Dževad Duraković, osnivač CPE-a, kaže:

    „Tokom proteklih 10 godina obrazovali smo preko 7000 polaznika. Da smo ih samo uvjerili da se u BiH može i treba raditi po svjetskim standardima, i to bi bilo mnogo, ali oni su oni kod nas naučili  i strane jezike, grafički i web dizajn, 3d modeliranje i vještine kao što su prezentiranje, komunikacija i pisanje CV-ja. Stečeno znanje mnogima je omogućilo pronalazak posla, napredovanje u karijeri ili čak karijeru u inostranstvu. Tokom narednih 10 godina nastavit ćemo obrazovati naše sugrađane, a stečena znanja i vještine učnit će ih boljim u svakom smislu.“

    Poslovna jedinica u Sarajevu otvorena je 2009. godine i tada kreće ekspanzija na vrlo konkurentno tržište sarajevskog kantona. CPE uskoro postaje ovlašteni centar za polaganje međunarodnog testa engleskog jezika, TOEFL, a iste godine uspostavlja i saradnju sa ÖSD centrima za polaganje međunarodno priznatih testova njemačkog jezika. CPE tako postaje prepoznatljiv brend, a neki od polaznika na stručna usavršavanja dolaze čak i iz Bihaća.

    Od početka ove godine, CPE je i ekskluzivni zastupnik austrijskog programa poslovnog obrazovanja 1st Business Certificate (1BC) za BiH, a ovaj program u potpunosti podržava Privredna komora Austrije. 1BC tim broji preko 15 vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u praksi na pozicijama direktora, revizora, HR menadžera, komunikacijskih eksperata, rukovodilaca prodajnih timova i mnogi drugih. Ovim programom CPE planira pomoći domaćim firmama da – putem edukacije zaposlenika – poboljšaju efikasnost svog poslovanja, a svi oni koji se žele adekvatno spremiti za zahtjeve tržišta rada imat će priliku da pohađaju relevantne edukacije i steknu praktično primjenjive vještine.

    Pored poslovnih edukacija, CPE u svojoj ponudi ima i intenzivne i ekstraintenzivne programe engleskog i njemačkog jezika, video produkciju, web dizajn, grafički dizajn, AutoCAD projektovanje, Autodesk REVIT, 3d dizajn i animaciju – 3ds Max, SolidWorks i programiranje, a u standardnoj ponudi su i edukacije za pripremu TOEFL, ÖSD i Goethe ispita.

  • Kako Duraković kaže: „Zahvalan sam svim našim polaznicima što su vjerovali u nas tokom proteklih 10 godina i nadam se da smo ispunili njihova očekivanja. Vjerovao sam, a i dalje vjerujem da zajedno možemo napraviti velike stvari. CPE ima jasnu viziju, ali to ne znači da je ona konačna, jer mi želimo biti sve što možemo biti. Strast da budemo najbolji i da kvalitetno prenosimo znanje, od menadžmenta do predavača, jača je od svih izazova sa kojima se suočavamo i zbog toga svaki momenat uživamo radeći ono što volimo. U budućnosti očekujemo velike stvari i još veću podršku naših sugrađana, jer zbog njih i postojimo. U narednom periodu nastojat ćemo sklopiti nekoliko strateških partnerstava sa državnim institucijama i našim sugađanima zajednički ponuditi nešto što bosanskohercegovačko tržište dosad nije imalo. Svi oni koji zbog zahtjeva na radnom mjestu ili prijave na neko radno mjesto trebaju u što kraćem vremenu steći ili poboljšati svoje praktično primjenjive vještine, imat će priliku da pohađaju edukacije koje vode najbolji stručnjaci iz BiH. CPE se tokom proteklih pet godina dobro pozicionirao kako u regiji, tako i u BiH, pa smo odlučili da će ova godina biti u znaku još veće podrške našim građanima. Ključna partnerstva omogućit će da našim polaznicima ponudimo najkvalitetnije edukacije po najpovoljnijim cijenama na Balkanu. Pratite naše objave i uskoro ćete saznati o čemu se radi.“

    Više informacija o Centru za poslovnu edukaciju na www.cpe.ba.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje