Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BPI najavljuje važne projekte: Kreće proizvodnja jarbola pod brendom kraljica Doroteja

Preuzmite sliku

BPI Business Center nastao je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u međunarodnom poslovanju i saradnji sa firmama međunarodnog karaktera. BPI sa glavnim sjedištem u Bosni i Hercegovini, predstavništvima i kancelarijama u Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Kini, Iranu i Indiji, zatim profesionalnom ekipom i iskustvom preko 10 godina u povezivanju tržišta za naše firme, udruženja i institucije pruža uslugu poslovnog povezivanja.

“BPI ima razgranatu mrežu poslovne saradnje sa ekonomijama koje važe za najrazvijenije u određenim segmentima privrede. U prvom redu to su Kina, Turska, zemlje Perzijskog i Golfskog zaljeva, zapadne Evrope, jednom riječju globalno. BPI pored sjajne mreže poslovnih saradnika nastoji i uspijeva uvezati BH dijasporu i omogućiti investicije a sve na osnovu iskustava uspješne dijaspore i mogućnosti BPI”, ističe Selmir Šljivić, jedan od suvlasnika i Predsjednik Upravnog odbora BPI.

BPI u 2023. godini planira realizaciju važnih projekata s ciljem razvoja mehanizma za bolje pružanje usluga u poslovnom povezivanju firmu i nekoliko investicijskih projekata.

“U ovoj godini prije svega planiramo rebrendiranje konsaltinga koji će biti prepoznatljiv u svim državama u kojima djelujemo, otvaranje centralne kancelarije u renomiranom TC Sretna Kuća u Živinicama, kao i otvaranje nekoliko novih predstavništava. U planu smo ove godine otvoriti predstavništva u Makedoniji i Njemačkoj. Zatim planiramo realizirati i nekoliko investicijskih projekata. Jedna od tih investicija je brend za proizvodnju jarbola i zastava po svjetskim standardima. Brend će nositi ime naše prve kraljice Doroteje. Sve pipreme su završene uskoro počinjemo sa realizacijom ovog projekta. Postoji još nekoliko investicijskih projekata koji su u fazi pipreme”, Ističe Samir Vildić, suvlasnik i direktor BPI za Akta.ba.

BPI ovom prilikom poziva sve bh. firme da ih kontaktiraju s ciljem poslovne saradnje sa tržištem Republike Turske, bilo da se radi o izvozu ili uvozu određenih proizvoda, sirovina i repromaterijala, kao i bilo kojoj drugoj poslovnoj usluzi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje