Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borjana Krišto: Otvaranje fabrike KS Aluminium je simbol zajedničkog napora za jačanje ekonomije

Preuzmite sliku

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto prisustvovala je svečanom otvaranju fabrike KS Aluminium u Širokom Brijegu, čime je naglašena potpora i značaj događaja za lokalni ekonomski napredak te stvaranje novih radnih mjesta.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, porodice Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u fabrici

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za firmu i njen razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu, te za gospodarstvo Zapadnohercegovačkog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

  • Posebno je ukazala na značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Evropske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove fabrike u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

    “Otvaranje fabrike KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine, te potvrđuje ključnu ulogu privatnoga sektora u tome procesu”, saopćeno je iz Ureda predsjedateljice Vijeća ministara BiH. (FENA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,