Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bingo zainteresovan za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez

Preuzmite sliku

Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, saznaje BiznisInfo. Podsjetimo da je su suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, koji imaju po 50 posto kapitala.

Podsjetimo, također, da je Gudelj krajem prošle godine ekskluzivno za BiznisInfo otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva, a ta vijest tada je kao bomba odjeknula u javnosti.

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

‘ skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije’ – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

‘Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije’ – kazala je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

‘Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju’ – kaže sada Gudelj za BiznisInfo.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

‘Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome’ – zaključuje Gudelj.

Obratili smo se i zvanično službi za odnose sa javnošću FIS-a i zratražili informaciju u kojoj fazi je proces i da li nam mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju.

‘Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a, gospodin Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerojatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture’ – kazala je Dijana Brkan, voditeljica marketinga u FIS-u.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,