Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bingo Petrol ima nove cijene dizela i benzina

Preuzmite sliku

Bingo Petrol trenutno nudi najjeftinije gorivo u Tuzlanskom kantonu, a od jutros na ovoj benzinskoj pumpi sve potrošače dočekale su nove snižene cijene kako dizela tako i benzina.

Kako je objavljeno, dizel ovdje košta 2,66 KM/litru, dok je benzin 2,41 KM/litru.

Cijene su različite od kompanije do kompanije na pojedinim pumpama cijena dizela ide i do 2,96 KM/litru dok se cijena benzina kreće i do 2,76 KM po jednom litru.

Kretanje cijena goriva kao i informaciju gdje je trenutno u vašoj blizini najjeftiniji dizel odnosno benzin možete pratiti putem aplikacije Federalnog ministarstva trgovine.

  • Podsjetimo, kompanija Bingo napravila je svoj prodor i na tržište naftnim derivatima, a prvu benzinsku pumpu otvorili su u prigradskom dijelu Tuzle u industrijskoj zoni Bosanska poljana, gdje se također nalazi Uprava ove kompanije, kao i Bingov Zoološki vrt.

    Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je nedavno i nacrt dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima, osim LPG, kompaniji Bingo Petrol Tuzla što indicira da najveći trgovački lanac u BiH koji u svojoj grupaciji broji dvadesetak kompanija ima u planu ozbiljnije se baviti u naftnim biznisom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,