Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. kompanija Alma Ras uručila donaciju zdravstvenim radnicima Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

Bh. kompanija Alma Ras svjesna situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo nastavlja da u doba pandemije koronavirusa pokazuje svoju društvenu odgovornost.

 • Naime, predstavnici kompanije Alma Ras danas su posjetili Kliniku za plućne bolesti koja je ujedno i covid bolnica u sklopu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i uručili donaciju namijenjenu uposlenicima ove bolničke ustanove koji posljednjih mjeseci vode veliku bitku sa koronavirusom.

 • “Kompanija Alma Ras od početka pandemije pomaže svojim sugrađanima u vidu finansijske podrške ali i u vidu zaštitnih maski koje izrađujemo u vlastitom pogonu. Do sada smo podijelili više od 150.000 zaštitnih maski, Civilnoj zaštiti, zdravstvenim ustanovama, medijima, poslovnim partnerima i kupcima. Današnja donacija poklon paketa uposlenicima Klinike za plućne bolesti u Tuzli predstavlja nastavak naših društveno odgovornih aktivnosti. Nadamo smo da ćemo uspjeti bar na neki način dati svoj doprinos radu onih koji su na prvoj liniji odbrane od ovog opasnog virusa” – kazala je danas za medije prilikom primopredaje donacije Mervana Muhović, PR i marketing specijalista kompanije Alma Ras.

  Uposlenici Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla su istakli da je svaki vid pomoći u doba COVID pandemije je i više nego dobrodošao.

  Šefica covid Odjela prim.dr. Dina Tanović je u ime Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla uputila riječi zahvalnosti predstavnicima kompanije Alma Ras na uručnoj donaciji.

 • “Ovo je jedan zaista fin gest i fina pažnja kompanije Alma Ras koja pokazuje da nismo sami u ovome svemu i da neko misli na nas. Želim puno uspjeha u radu kompaniji Alma Ras također i svojim kolegama želim puno uspjeha i sreće u radu kada je u pitanju borba protiv pandemije koronavirusa. Svi se nadamo da će ovo ubrzo da porđe sa što manjim posljedicama i da se naši životi vrate u normlau. Durgim riječima želim da što prije prestanemo biti covid bolnica i da se vratimo našem redovnom radu” – kazala je Tanović.

  Iz kompanije Alma Ras poručili su kako će i dalje nastaviti sa sličnim aktivnostima i rado se odazvati tamo gdje se ukaže potreba za njihovom podrškom ve vrijeme trajanja pandemije.

 • “Nakon Sarajeva i Tuzle nastavljemo našu akciju i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine gdje se nam se odazovu zdravstvene ustanove. Vjerujemo da ćemo na ovaj način biti primjer i drugim kompanijama da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos zdravstvenom sistemu u cilju suzbijanja i sprječavanja širenja korona virusa” – istakla je Mervana Muhović, PR i marketing specijalista kompanije Alma Ras. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje