Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alkaloid AD Skopje pokrenuo platformu zdravljebezrecepta.ba: Stručni savjeti i preporuke za očuvanje zdravlja

Preuzmite sliku

Iako je životni vijek svjetske populacije porastao, koji u našoj zemlji iznosi 76,18 godina, užurbani, savremeni način života često kao danak uzima naše zdravlje.

No, nerjetko o zdravlju stignemo misliti tek kada dobijemo recept, ali tada je ono već narušeno i radimo samo na rješavanju problema, ne na prevenciji. A za zdrav život, odnosno za zdravlje bez recepta, većini nas potrebna je samo mala podrška, pravilno usmjerenje kako ga očuvati. Često posezanje za “google doktorima” unosi više nemira, jer nismo u stanju razumjeti i procijeniti kvalitet sugerisanih “savjeta”.

Kako bi podržali očuvanje zdravlja i u digitalnoj formi, kompanija Alkaloid AD Skopje, koja se već skoro 90 godina, kao proizvođač lijekova te kozmetičkih i hemijskih proizvoda, brine o zdravlju ljudi, pokrenula je online platformu zdravljebezrecepta.ba.

  • Na njoj posjetitelji mogu pronaći provjerene, korisne savjete stručnjaka kako živjeti zdrav život: od preporuka za zdravu ishranu i tjelesnu aktivnost, savjeta kako prepoznati simptome određenih problema i kako ih riješiti, do predstavljanja suplemenata i farmaceutskih proizvoda kojima možemo unaprijediti i zaštiti naše zdravlje te onih koji se mogu koristiti u simptomatskom liječenju, a izdaju se bez recepta.

    “Zdravlje prije svega je naš krovni slogan pod čijim okriljem smo posvećenu istraživanju, razvoju, inovacijama i kontinuiranim ulaganjima u viziju zdravijeg života, što nas čini jednom od najmodernijih farmaceutskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Podizanje svijesti o važnosti zdravlja i njege tijela kao hrama ljudskog postojanja za nas je podjednako važno kao i sama proizvodna djelatnost u polju farmacije. Zato smo napravili korak dalje u očuvanju zdravlja kreiravši platfomu na kojoj zanimljivim i korisnim savjetima možemo poduprijeti viziju zdravijeg života. Za pouzdanost informacija garantuje naš tim eksperata koji redovno priprema aktuelne teme, dok pomoću različitih alata posjetitelji mogu provjeriti svoj trenutni zdravstveni status”, izjavili su  iz kompanije Alkaloid AD Skopje.

  • Kako ublažiti bol, boriti se sa prehladom i gripom, šta je sindrom računalnog vida te kako brinuti o zdravlju očiju, zašto je važna zdrava pehrana u trudnoći i šta sve podrazumijeva priprema za trudnoću, na koji način se posvetiti pravilnom razvoju djece, samo su neke od tema o kojima se posjetitelji online platforme zdravljebezrecepta.ba mogu informisati već sada.

    Osim opisa proizvoda iz portfolija Alkaloida koji su namijenjeni za unaprjeđenje zdravlja ili simptomatsko liječenje, brojne upute i korisni savjeti posjetiteljima nude dodatnu vrijednost. Kompanija Alkaloid će svakako nastaviti ulaganja u razvoj ove tek lansirane platforme koja će u narednom periodu ponuditi još više sadržaja, alata i mogućnosti interakcije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje