Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završena fasada na novoj zgradi muzičke škole u Tuzli

Preuzmite sliku

Polaganjem kamena temeljca početkom septembra 2021. godine zvanično je počela izgradnja nove zgrade Muzičke škole u Tuzli na koju umjetnici u gradu soli čekaju već skoro deceniju.

Nova zgrada Muzičke škole nalazi se na identičnom mjestu kao i stara koju su pohađale brojne generacije učenika/ca gdje su im svoja znanja i vještine prenosili vrsni muzičari i pedagozi.

 • Muzička škola u Tuzli je nakon 55 godina rada od strane inspekcija proglašena neuslovnom zbog slijeganja tla nakon čega je prvobitno zatvorena, a potom i srušena.

  Vezano | Dom za buduće umjetnike: Nova zgrada muzičke škole u Tuzli dobija svoj konačan izgled 

  Tu su bile smještene prostorije Osnovne i Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek”, trenutno učenici ovih škola znanja stiču u prostorijama Osnovne škole Centar, koja ne ispunajva sve potrebne uslove za obrazovanje muzičara.

 • Nakon okončanih grubih građevinskih radova, završeni su i radovi na uređenju fasade. Prema ranijim najavama škola će pratiti najsavremenije svjetske standarde iz oblasti muzičke umjetnosti.

 • Podsjećamo, za prvu fazu projekta Vlada Tuzlanskog kantona je obezbijedila okvirno milion i po konvertibilnih maraka, od UNDP-ja je došao grant od 170 hiljada maraka, dok je Grad Tuzla učestvovao sa 70 hiljada maraka. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,