Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razlog za optimizam: Prizor sa košarkaškog terena u Tuzli ulijeva nadu u bolje sutra

Preuzmite sliku

Koševi su bili zauzeti, a neki novi klinci već su počeli trasirati svoj košarkaški put. 

I dok svjedočimo nizu vijesti vandalskih činova i oštećenja javne gradske imovine, danas smo svjedočili i jednom izuzetno lijepom i ohrabrujućem prizoru u gradu soli.

Proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić finansirao je izgradnju košarkaškog terena u tuzlanskom naselju Stupine.

U završnoj fazi radova svjedočili smo jednom ružnom prizoru kada su vandali izgrađenom terenu nanijeli štetu, odnosno uništiti dijelove konstrukcije postavljenih koševa, o čemu je Tuzlanski.ba ranije pisao.

Ovakav čin naišao je na osudu brojnih Tuzlaka, koji su svoje nezadovoljstvo ponašanjem nesavjesnih pojedinaca osudili putem društvenih mreža.

  • Danas, iako je temeperatura bila pet stepeni Celzijusa, lijep prizor koji ulijeva optimizam u bolje sutra. Košarkaški teren je bio ispunjen onima kojima je i namijenjen.

    Koševi su bili zauzeti, a neki novi klinci već su počeli trasirati svoj košarkaški put kako bi jednog dana dostigli nivo upravo onoga koji im je i izgradio vrhunski sportski ambijent.

    Nurkić je finansiranjem izgradnje sportskog terena pokazao humanost, širinu srca i društvenu odgovornost, a na tuzlanskim mališanima je zadatak da pokažu zavidne košarkaške vještine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,