Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

I restorani u Tuzli prepoznali jedinstvenost FoodBooking sistema: Nagradna igra “30 nagrada za 30 dana”

Preuzmite sliku

Popularno

Tragom evidentno pojačanih marketinških aktivnosti među tuzlanskim restoranima, kada su u pitanju društvene mreže, leci za dostavu, online narudžbe te različite nagradne igre, primjetili smo jednu neobičnu stvar a to je da svi pominju isti sistem FoodBooking.ba

 • Isprva smo mislili da se radi o novom portalu za online naručivanje hrane, što bi pored već postojeća tri u BiH, možda bilo i previše. Druga stvar je što bi logično bilo da portal reklamira restorane, a ne obrnuto. Dilemu da nije riječ o klasičnom portalu i nečemu već viđenom, otklonuli smo tako što smo kontaktirali čovjeka koji stoji iza cijele priče, a odgovor na sve što nas zanimalo dao nam je Dženan Mujkanović, FoodBooking re-sell i affiliate partner za Bosnu i Hercegovinu. Naravno, pitali smo ga i o nagradnoj igri koju pripremaju.

  Za FoodBooking sistem slobodno mogu reći da je globalna revolucija u online naručivanju hrane, budući da je prisutan u već preko 40 zemalja svijeta. Kada kažem revolucija, ne činim to zbog podatka koji sam maloprije naveo, već zbog činjenice da je ovo vrhunski sistem koji sada restorani mogu koristiti bez posrednika, odnosno bez da plaćaju provizije online portalima za svaku realiziranu narudžbu.

  Da je to za njih itekako bitno posvjedočili ste evo i sami, a to je da sada i veliki broj naših partnerskih restorana promovira ovaj sistem za online narudžbe, putem društvenih mreža, letaka i drugih promotivnih materijala, što sa lokalnim online portalima nije bio slučaj.

 • Razlog je jednostavan. Oni sada imaju mogućnost da svojim kupcima besplatno ponude direktne online narudžbe putem zasigurno najnaprednijeg sistema na tržištu, i to putem svog Facebook fanpage-a (ShopNow/Kupuj), web stranice ili odlične Android/iOS FoodBooking aplikacije. Narudžbe se realiziraju u stvarnom vremenu a komunikacija između kupca i restorana je direktna, bez izuzetaka (call centri i sl). Svaki restoran posjeduje tablet uređaj putem kojeg prima narudžbe i u par trenutaka šalje naručiocu potvrdu o prijemu narudžbe uz navedeno vrijeme potrebno za realizaciju dostave.

  Što se tiče FoodBooking mobilne aplikacije za kupce, ona po mnogo čemu je naprednija od svih onih koje susrećemo na našem tržištu, a sigurno i šire. Prvenstveno, FoodBooking je trenutno jedini sistem u regiji koji radi na principu GPS lociranja kupca. Da bi ste naručili hranu, više ne morate prolaziti zamorne procese registracije, logiranja, odabira gradova i kvartova, sms konfirmacija i sl. Dovoljno je da pokrenete aplikaciju i ona će vas automatski locirati te vam prikazati restorane u vašoj blizini, bilo da se nalazite u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Zagrebu, Madridu, Berlinu, Hong Kongu i sl. Sistem će vam takođe uvijek prikazivati i broj telefona restorana, putem kojeg možete pozvati restoran u slučaju bilo kakvog problema u online komunikaciji (loša konekcija, prezauzetost i sl.). Za razliku do ostalih, FoodBooking aplikacija se može koristiti i na preko 35 jezika, tako da i oni koji ne govore bosanski ili engleski jezik, sada takođe mogu naručiti bez problema.

  I restorani u Tuzli su vrlo brzo prepoznali jedinstvenost FoodBooking sistema, a i kupci svakog dana to potvrđuju kroz sve veći broj online narudžbi. Da bi smo sve tuzlake dodatno motivirali da isprobaju ovu odličnu aplikaciju, za koju sam siguran da će je zavoljeti već pri prvoj online narudžbi, pripremili smo jednu nagradnu igru koja će trajati tokom cijelog Marta.

  Uzeti učešće je vrlo jednostavno. Napravite barem dvije online narudžbe iz nekog od tuzlanskih restorana i imate šansu osvojiti računar, tablet, smartphone, xbox, smartwatch i još 25 zanimljivih nagrada.

  Izbora za odakle naručiti zasigurno imate. Za ljubitelje pizza i sendviča pronađite Pizza Cut ili Old Story Pub. Ukoliko ste možda za varijante pizza od heljde ili volite prave italijanske specijalitete, tu je odlični restoran Little Italy. Volite doner, burgere ili sendviče, pronađite Boom Burger, Njam Njam, Ohhohoo ili Doner BBQ na FoodBooking aplikaciji. Ćevape naravno ne smijemo izostaviti, a provjereno dobri su u ćevabdžinici Sarajka Korzo. Oni koji vole i malo egzotičniju kuhinju i zdravije varijante obroka bez glutena, odličnu ponudu mogu pronaći u Deli Dućanu. Za pravu gozbu uz jagnjeće ili praseće pečenje, te specijalitete domaće kuhinje, odabraćete Ječmište kod Tome, koji su tek odnedavno uveli dostavu na kućnu adresu i naravno, omogućili online narudžbe samo putem FoodBooking sistema.

  Što se tiče ostalih restorana koji trenutno nisu na aplikaciju, siguran sam da će nam se i oni uskoro pridružiti, čim saznaju o kakvom sistemu je riječ.

 • Sve ostale detalje vezane za igru 30 nagrada za 30 dana možete pronaći na našoj oficijelnoj facebook stranici www.facebook.com/foodbookingba a aplikaciju za svoj mobilni uređaj preuzmite na www.foodbooking.ba i naručite dostavu online.

  (Marketing / Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje