Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječije viteške igre danas na Trgu slobode. U nedjelju dječiji zabavni program

Preuzmite sliku

Na Trgu slobode u Tuzli u petak je svečano otvorena tradicionalna manifestacija “Zima u Tuzli” koja će trajati narednih 24 dana.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić istakao je kako će građani i građanke Tuzle moći uživati u čak 20 koncerata na otvorenom.

Direktorica Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac napomenula je kako ove godine, pored Grada Tuzle, javnih i komunanih preduzeća Tuzle, sponzora i partnera, podršku ovoj manifestaciji daje i Turistička zajednica, te se otvaranjem “Zime u Tuzli” obilježava i početak zimske turističke sezone u tom kantonu.

Manifestacija je svečano otvorena sinoć koncertom Džejle Ramović, a već danas nastupa sjajni bend Perpetuum Mobile, a u nedjelju bend Tajni gaz, Tribute bend Đorđa Balaševića.

Vezano | Džejla Ramović koncertom pred nekoliko hiljada posjetilaca otvorila manifestaciju “Zima u Tuzli”

U dane vikenda u dnevnim satima program je prilagođen najmlađima.

  • Danas od 12 do 14 sati na rasporedu su dječije viteške igre, a u nedjelju u istom terminu dječiji zabavni program uz animatore, maskote i mađioničara.

  • Ovom manifestacijom Tuzla postaje sve prepoznatljivija kao grad sa kvalitetnom turističkom ponudom tokom cijele godine uz sadržaj ravan evropskim gradovima.

    Također s radom su počele kućice koje čine dio dekora tradicionalne manifestacije “Zima u Tuzli”, koju organizuju Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla.

    Vezano | Posjetili smo kućice na Trgu slobode, evo šta možete kupiti i po kojim cijenama

    Vrhunac manifestacije je doček Nove godine uz Bajagu i instruktore.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje