Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posjetili smo kućice na Trgu slobode, evo šta možete kupiti i po kojim cijenama

Preuzmite sliku

Grad je okićen u pravom zimskom duhu, najljepšim ukrasima do sada, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije. 

U okviru  manifestacije “Zima u Tuzli”, organizator je pripremio bogat program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača.

Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući lijepo iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, te šire populacije koja u narednim danima posjeti grad Tuzlu.

 • U dnevnim terminima, vrijeme će biti posvećeno zabavama za djecu. U planu je i zajednička proslava katoličkog i pravoslavnog Božića, te doček tzv. Dječije Nove godine.

  Kako je ranije navedeno cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje su takođe pripremiljene manifestacije i aktivnosti za djecu.

  Provjerili smo i cijene, neke od njih vam donosimo u nastavku:

  Ako ste ljubitelj kuhanog GIN-a morat će te izdvojiti 5,00 KM, a za Kuhano vino 4,00 KM, za ljubitelje piva Tuzlanski pilsner iznosi 3,00-3,50 KM, gazirani sokovi 3,50 KM a paketići za djecu od 12,00 -15,00 KM. Razne grickalice i bombone možete kupiti za 2,00 – 3,00 KM.

  Kafu ili čaj možete popiti po cijeni od 2,00 – 2,50 KM, a toplu čokoladu za 3,50 KM. Pomfrit po cijeni od 3,00 KM, dok je recimo pivska goveđa kobasica 6,00 KM a Pureća kobasica sa sirom 8,00 KM.

  Slani obrok možete zasladiti fritulama koje se mogu kupiti po cijeni od 4,00 KM. U ponudi su i sitni suveniri pa između ostaloga magnete možete kupiti po cijeni od 1,00 KM ili 3,00 KM.

  Ukusne burgere i kako vlasnici kažu “najbolje u gradu” možete degustirati po cijeni od 10-17 KM, a ukoliko vam se ne da prošetati do Trga slobode možete ih naručiti na Glovu.

 • “Očekujemo da će manifestacija Zima u Tuzli opravdati očekivanja prije svega naših sugrađana a potom i svih onih koji u narednim danima posjete Tuzlu. Mi smo spremno dočekali prvi dan, a iz ponude izdvajamo najukusnije burgere u gradu. Classic, Double Decker, Buco, Dupli Buco sigurno će zadovoljiti ukuse najvećih gurmana jer se spremaju po posebnoj recepturi. Pozivam sugrađane da nam se pridruže na Trgu slobode”, za Tuzlanski.ba navodi youtuber Mirza Nišić, koji će svoje kulinarske sposobnosti prezentovati u kućici “Times square 92”.

 • U svakom slučaju u narednim danima, građani će imati priliku da uživaju u ugodnom ambijentu sa prikladnim prazničnim dekorom ali i bogatom gastro ponudom. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba) 

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje