Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Besima i Amel Memišević objavili lijepe vijesti iz Istanbula: Operacija malenog Jaska prošla dobro, “sad se razbuđujemo”

Preuzmite sliku

Roditelji malenog Jasmina Memiševića, vlasnici prodavnice ‘Cool čarape’ iz Tuzle objavili su na svojoj stranici vijesti koje raduju.

Naime, Jasko je danas u jutarnjim satima na klinici “Medical Park Bahçelievler” imao dvije operacije. Kako su roditelji obavijestili radi se o operacijama ugradnje ‘Shunta’ zbog hidrocefulusa i operacija ‘Skolioze’ sa MAGEC, koja se izvodi magnetnim šipkama, a koja je jedna od najsavremenijih metoda, piše Tuzlanski.ba.

Nakon jučerašnjih fotografija iz bolničkog kreveta sa svojim dječakom, te zahvale svim onima koji su pomogli da Jasmin bude u Istanbulu, u poslijpodnevnim satima stigle su radosne vijesti.

“Hvala Allahu sve je prošlo dobro. Doktor kaže i bolje od očekivanog. Sad se razbuđujemo, od sutra oporavak”, kratko je glasio post porodice čija priča je obišla kako Bosnu i Hercegovinu tako i region.

Podsjećamo, Besima i Amel Memišević iz Tuzle pokrenuli su jedinstven biznis kako bi osigurali novac koji je potreban u procesu liječenja njihova dva sina, kojima je prije nekoliko godina dijagnosticirano izuzetno rijetko oboljenje.

Besima i Amel ponosni su roditelji dvojice dječaka Jasmina i Isaka, kojima je prije nekoliko godina dijagnosticirano izuzetno rijetko i prilično kompleksno oboljenje, odnosno neurofibromatoza.

Svoju borbu niti u jednom trenutku nisu željeli graditi na apelima za pomoć, odnosno donacijama. Zbog toga su pokrenuli vlastiti biznis “Cool čarape” kroz koji se bave prodajom kreativnih čarapa.

Vezano | Džeko ispunio želju dječaku iz Tuzle: “Prije operacije u Turskoj želio je upoznati Edina”

Dječake je nakon što je priča postala viralna posjetio i njihov idol Edin Džeko koji je na ovaj način ispunio njihovu želju da ga upoznaju.

  • Vezano | Tuzlanski influenser Mirza Mustafagić u humanoj misiji: Ovo su najcool čarape koje možete kupiti! 

    Da u svojoj borbi nisu sami pokazao je tuzlanski influenser Mirza Mustafagić koji je putem društvenih mreža animirao veliki broj onih koji su željeli pomoći, te je u kratkom periodu radnja bila prepuna mušterija koji su željeli kupiti ‘Cool čarape’ i tako pomoći Besimu i Ameli u onome što rade za svoje sinove.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje