Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko ispunio želju dječaku iz Tuzle: “Prije operacije u Turskoj želio je upoznati Edina”

Preuzmite sliku

Kako smo ranije pisali, Besima i Amel Memišević iz Tuzle pokrenuli su jedinstven biznis kako bi osigurali novac koji je potreban u procesu liječenja njihova dva sina, kojima je prije nekoliko godina dijagnosticirano izuzetno rijetko oboljenje.

Besima i Amel ponosni su roditelji dvojice dječaka Jasmina i Isaka, kojima je prije nekoliko godina dijagnosticirano izuzetno rijetko i prilično kompleksno oboljenje, odnosno neurofibromatoza.

Besima i Amel svoju borbu niti u jednom trenutku nisu željeli graditi na apelima za pomoć, odnosno donacijama. Zbog toga su pokrenuli vlastiti biznis “Cool čarape” kroz koji se bave prodajom kreativnih čarapa.

Nakon što je njihova priča postala viralna, ispred prodavnice koja se nalazi u tuzlanskom naselju Brčanska Malta danima su bile velike gužve, dobrih ljudi koji su željeli dati svoj doprinos u humanoj misiji.

  • “Danas je u Sarajevu, daleko od očiju, Edin ugostio Jaska iz Tuzle, koji je imao samo jednu želju, prije operacije u Turskoj: Da upozna Edina! Došao je Jasko sa svojim bratom, ocem i majkom u Sarajevo da vidi svog idola, da ga upozna, da se uslika s njim, da ispuni dječiji san. Organizovali smo to daleko od očiju medija, influensera, daleko od licimjera, samo za Jaska i njegovu porodicu. Sad mi je pomalo žao što smo to tako napravili, jer bih volio da ste vidjeli osmijeh Jaska, koji je na poklon dobio i potpisan dres za sreću na operaciji. Da ste vidjeli osmijehe i Hakije iz Srebrenice, da ste vidjeli osmijehe Ibrahima, Afana, rahmetli Amira Gljive, da ste vidjeli osmijehe Ajne i osmijehe na stotine dječaka i djevojčica, koje je Edin usrećio,” napisao je Jasmin Ligata dugogodišnji PR kapitena bh. tima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,